Leuk is de lockdown allesbehalve, maar deze periode van zelfisolatie is wel ideaal geschikt om op zoek te gaan naar nieuwe passies. Dat deden we bij Gamerverse ook en ons Twitch-kanaal is daar het resultaat van!

Sociaal contact staat tegenwoordig op een laag pitje en daarom wordt er tijdens deze periode enorm gekeken naar alternatieve manieren van contact. Videobellen, podcasts en inderdaad, ook livestreams. Zelf hadden we eigenlijk nog nooit echt geëxperimenteerd met livestreamen, maar dat was net een extra reden om het wél te doen. In het slechtste geval kom je tot de conclusie dat je het toch niet zo leuk vindt, maar ondertussen heb je wel ervaring en kennis opgebouwd die niemand je meer afneemt. Met die gedachte startten we ons Twitch-kanaal en wie had dat gedacht, we houden van livestreamen!

Joining the Twitch outcasts

De keuze tussen Twitch, Mixer en YouTube was eigenlijk snel gemaakt. We houden van de Twitch-community. Allen zijn we buitenbeentjes met een gedeelde passie: gaming. Niets leuker dan samen met de community een bepaalde game ontdekken en in de chat kennis, tips en off-topic gebabbel uit te wisselen.

twitch chat smartphone

Planning

Een van de eerste dingen die je leert als Twitch-streamer, is dat het belangrijk is om je aan een bepaald schema te houden. Hieronder vind je ons schema:

Babblefield Weekly (elke maandag om 21u)

In deze wekelijkse talkshow kruipen Timon en Thibault achter hun microfoon (en webcam) om het belangrijkste nieuws van de afgelopen week te bespreken. Nieuwsfeiten worden afgewisseld met opiniestukken en anekdotes. Afspraak elke maandagavond om 21u!

On the Babblefield (elke dinsdag en donderdag om 21u)

In On the Babblefield gaan de hosts (elk afzonderlijk of samen) aan de slag met een bepaalde game. Of het nu om AAA-game gaat van Thibault of een vage indie van Timon, gezelligheid wordt gegarandeerd. Afspraak elke dinsdag en donderdag om 21u!

Hier is de call-to-action

Iets anders dat je al snel leert, is om zoveel mogelijk mensen te vragen om je Twitch-kanaal eens te bekijken en om ze vriendelijk te verzoeken om zich aan te sluiten bij de familie. Dit is dan ook het moment waarop we jou als lezer vriendelijk verzoeken om eens een kijkje te nemen op ons splinternieuwe Twitch-kanaal. Heb je tips om ons kanaal beter te maken, laat dan zeker van je horen via de chat tijdens een van onze streams of via het commentaarvak onder deze post.

Vergeet zeker ook niet om ons te volgen, zo blijf je op de hoogte van nieuwe streams.

Tot op Twitch!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!