Sinds de launch van de PlayStation 4 zijn er reeds 100 miljoen spelers samengebracht op deze geweldige console. Dat vieren we allemaal samen.

In sommige games werd het al eerder gedaan: Community goals. Samen met de gehele community van een game werk je samen, strevend naar een bepaald doel. Je voelt je meer verbonden dan ooit. Je roept je vervlogen vrienden weer op, je eigen squad, om de multiplayerwereld weer onveilig te maken. En aan de hand van hoe ver de community komt, worden er dan beloningen gegeven. Want gosh, wij willen beloond worden voor ons hard werk!

Dit gebeurt niet enkel in games. Op Kickstarter worden er heel erg vaak ‘stretch goals’ toegevoegd. Wanneer de Kickstarter een bepaald bedrag bereikt, voegen ze iets extra toe. Zo motiveer je mensen om meer te investeren. In het geval van games is het dan uiteraard om de game meer te spelen.

Nu ziet PlayStation het wat groter dan enkel een bepaalde game. Deze keer brengen ze alle spelers samen. Dan durven ze ons “console pheasants” te noemen! De bedoeling is om een aantal games te spelen (1 uur per game) en trophies te verdienen. Er zijn drie verschillende fases.

Fase 1:
125 000 games gespeeld
500 000 trofeeën verdiend
Beloning: Statisch PS4 thema en PSN-avatar

Fase 2:
375 000 games gespeeld
1 500 000 trofeeën verdiend
Beloning: Vijf PSN-avatars

Fase 3:
675 000 games gespeeld
2 700 000 trofeeën verdiend
Beloning: Dynamisch PS4 thema

Dit alles door vanaf 24 februari om 9u. Hoe meer we spelen, hoe meer we krijgen! Dat dynamisch thema ziet er alvast goed uit. Nogmaals de beste exclusives in de verf zetten. Voorlopig zit ik nog steeds met het kerst-thema, dus het wordt wel tijd voor iets anders…

Om mee te doen, hoef je je alleen aan te melden op de site. Maar er is nog meer! Je maakt ook kans op een aantal hele leuke prijzen. Waaronder een Platinum trofee met je PSN-id op, een PS Store bon van 90 euro of een aantal exclusive games.

Die Platinum trophy laat mij alvast wegdromen, ondanks de kans om die te winnen erg klein is. Community events zijn echter altijd leuk. Het is behoorlijk uitzonderlijk dat een console zo zijn best doet om de hele community samen te brengen. Dat bewijst nog maar eens waarom de PlayStation 4 de titel verdient van best verkochte console.

En zo zie je mij, die zeker een heleboel van die nodige trophies zal scoren, en hopelijk ook jou, in the Gamerverse!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!