Ubisoft gooit het roer om.

Tijdens Ubisoft Forward kregen we heel wat updates te zien van reeds aangekondigde games, maar titels zoals Beyond Good & Evil 2 en Skull & Bones schitterden in afwezigheid. Voor die laatste titel is er mogelijk een logische verklaring.

Wanneer een game lang niets van zich laat horen, betekent dat meestal dat er drastische veranderingen gebeuren bij de ontwikkeling ervan of dat we de game nooit meer te zien gaan krijgen. Volgens berichtgeving van VGC is het gelukkig het eerste geval.

Een anonieme bron heeft aan VGC gemeld dat Skull & Bones gereboot wordt. En wel naar een ‘live service title’, een model dat we steeds vaker zien na het gigantische succes van Fortnite. Concreet zou dat betekenen dat de game zich volledig zou focussen op een multiplayerwereld waar spelers quests kunnen doen. Er zou ook een verhaallijn zijn, maar die zou naarmate de tijd vordert wijzigen op basis van de acties van de community. Volgens de bron zou de “live storytelling” van Fortnite een grote inspiratie geweest zijn voor de nieuwe koers van Skull & Bones.

Wijzigingen aan het roer

Ook aan het roer zou wat worden bijgestuurd. De Creative Director Justin Farren zou vertrokken zijn (ondertussen actief bij Wargaming) en werd vervangen door Elisabeth Pellen (de voormalige Editorial VP).

Skull & Bones werd aangekondigd in 2017 en zou oorspronkelijk verschijnen in 2018, maar de game werd keer op keer opnieuw uitgesteld. Er wordt voorlopig niet gesproken over een nieuwe releasedatum. Verder is het dan ook de vraag of de game nu gratis zal zijn, aangezien er een gelijkaardig model als dat van Fortnite wordt gehanteerd. Op dit moment is de game echter nog steeds aan volle prijs te pre-orderen.

Is dit een betere richting voor de game? Laat van je horen in de comments, matey!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!