Ubisoft beschuldigt Google en Apple ervan om een ripoff te verkopen van hun game Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege.

Alibaba Group Holding (het moederbedrijf van onder andere AliExpress) bracht recent een game genaamd Area F2 op de markt. Volgens Ubisoft is de game echter een onbetwistbare klakkeloze kopie van Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege. Ubisoft legde de klacht afgelopen vrijdag neer bij de rechtbank van Los Angeles, dat laat Bloomberg weten. De game werd vorig jaar voor het eerst gepromoot en verscheen vorige maand voor mobiele telefoons en tablets. Eerder vroeg Ubisoft reeds aan Apple en Google om de game te verwijderen wegens copyrightschending, maar daar werd geen gehoor aan gegeven. Daarom gaat de Franse gameontwikkelaar nu hogerop.

Rainbow Six Siege is een van de populairste competitieve multiplayergames in de wereld en een van Ubisoft’s meest waardevolle intellectuele eigendommen. Praktisch elk aspect van AF2 is een kopie van R6S, van het scherm om een operator te kiezen tot het laatste scorescherm en alles tussenin.

Ubisoft

Area F2 werd ontwikkeld door Ejoy, een onderdeel van Alibaba. De Chinese internetgigant kocht in 2017 Ejoy op om zich zo te vestigen in online en mobile gaming. Google, Apple en Alibaba hebben nog niet gereageerd op het voorval.

Is Area F2 volgens jou ook een schaamteloze kopie van Rainbow Six Siege? Deel je mening in de comments!

In dit artikel

rainbow six siege box art

Tom Clancy's Rainbow Six Siege

Ontwikkelaar: Ubisoft Montreal

Uitgever: Ubisoft

Platformen: Windows / PlayStation 4 / Xbox One

Releasedatum: 01/12/2015

Koop deze game:

logo bol.com

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

1 reactie

  1. Avatar

    Eigenlijk boeit dat niet zoveel toch? ubisoft heeft het grootste deel van hun geld al verdient met R6 en hebben zelf geen game op de mobile market die de R6 feeling kan geven. Dat area F2 zoveel gespeeld wordt is dus een teken dat er veel zijn ( zoals ik) die R6 niet op pc of console kunnen omwille van slechte performance,… Ik denk niet dat ze potentiele spelers op R6 verliezen door een mobile only game…Dan had ubisoft zelf maar een port moeten maken toch? De game is al 5 jaar oud dus ze hadden zeker in de laatste jaren genoeg tijd om er een te maken.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!