The purge continues...

De community van Twitch wil dat het platform strenger optreedt tegen de rotte appels op de dienst. Door het platform te boycotten, willen ze de aandacht trekken van het management.

De gaming industrie is duidelijk toe aan een #metoo-zuivering. Gisteren kwamen heel wat IGN-medewerkers met zorgwekkende verhalen over hun (voormalige) management, maar eerder lieten ook heel wat Twitch-streamers zich uit over misbruik door andere streamers.

Afgelopen weekend deelden heel wat streamers zorgwekkende verhalen over seksuele intimidatie door andere streamers. “Ik speelde een kaartgame terwijl de hand van een bekende streamer de hele tijd op mijn dij lag en vervolgens vroeg hij mij om seks. Oh, en het was Lono,” schrijft streamer JewelsVerne.

Heel wat andere streamers (in Amerika, maar bijvoorbeeld ook in België en Nederland) hebben zich door deze getuigenissen laten inspireren om ook met hun verhaal naar buiten te komen. Sommige grote namen – zoals AngryJoe die beschuldigd werd van het misbruiken van zijn macht om anderen aan te sporen om seks te hebben met hem – schilderen de beschuldigingen af als fictie. De getuigenissen verschijnen aan de lopende band waardoor het niet meer haalbaar is om ze allemaal samen te vatten. Een groot deel van de feiten vind je echter op Reddit.

Twitch heeft zich nogal afzijdig gehouden bij deze problematiek. Laatst kwam de service wel met een statement, maar gebruikers eisen acties boven woorden. Ze willen dat Twitch actiever optreedt tegen de rotte appels op de dienst. Dan gaat het niet alleen om streamers die hun macht misbruiken, maar bijvoorbeeld ook om racisme en homofobisch taalgebruik tegen te gaan.

Een deel van de community roept daarom op tot een #TWITCHBLACKOUT. Concreet betekent dit dat streamers – ongeacht hun bereik – gedurende 24 uur lang niet streamen. Ook kijkers worden gevraagd om gedurende die periode geen streams op Twitch te kijken. Zo hopen ze de aandacht te krijgen van het management.

Interne mail van CEO

Emmett Shear, de CEO van Twitch, heeft op Twitter een interne mail gedeeld die hij naar alle medewerkers van Twitch heeft gestuurd. Daarin laat hij weten dat ze samenwerken met de politie om de aantijgingen te onderzoeken. Vervolgens wil Twitch actie ondernemen, zoals bijvoorbeeld het verbannen van streamers of het afnemen van hun partnership. Hij laat weten dat hij van Twitch een plaats wil maken die door iedereen ervaren wordt als veilig en positief.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!