Dankzij de lancering op Switch kreeg The Witcher 3: Wild Hunt opnieuw wat extra aandacht, maar die aandacht was nog niets in vergelijking met de hype rond de Netflix-serie. Niet alleen wordt de serie bedolven onder lof, maar de serie heeft er ook voor gezorgd dat zodanig veel mensen The Witcher 3 spelen, dat de game records breekt op Steam.

Op 20 december 2019 dropte Netflix het volledige eerste seizoen van de langverwachte serie rond The Witcher. De reeks baseert zich op de boeken van Andrzej Sapkowski, maar desalniettemin heeft de serie de interesse in de games enorm doen stijgen. Vier jaar na de lancering, heeft de game immers zijn hoogste piek bereikt in het aantal gelijktijdige spelers. Inderdaad, meer mensen spelen de game nu dan bij de release in 2015.

102K spelende mensen

Sinds de tweet van Community Lead Marcin Momot (zie hierboven), zijn de cijfers enkel maar gestegen. Kijk je nu naar de Steam-statistieken, dan staat de ‘all-time peak’ op maar liefst 101,930.

Helaas zijn er enkel cijfers voor Steam. We weten dus niet hoeveel mensen de game (terug) hebben opgepikt op PS4, Xbox One of Switch. Heb je de game nog niet gespeeld, dan is het wellicht interessant om te weten dat de game nu ook inbegrepen zit bij Xbox Game Pass.

steamcharts the witcher 3 wild hunt
Nooit eerder hebben zoveel mensen The Witcher 3 gespeeld.

2020 is dus succesvol begonnen voor de mensen achter The Witcher. Netflix is ondertussen al bezig met het plannen van een tweede seizoen voor 2021.

In dit artikel

The Witcher 3 Wild Hunt

The Witcher 3: Wild Hunt

Ontwikkelaar: CD Projekt Red

Uitgever: CD Projekt

Platformen: Xbox One / Windows / Nintendo Switch / PlayStation 4

Releasedatum: 19/05/2015

Koop deze game:

logo bol.com

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!