Na het gigantische succes van The Witcher op Netflix, wil ook Naughty Dog zijn graantje meepikken. The Last of Us is dus de volgende game franchise die een tv-serie krijgt.

Er wordt momenteel gewerkt aan een HBO tv-serie van The Last of Us, dat meldt The Hollywood Reporter. Het project staat onder leiding van Craig Mazin, die ook verantwoordelijk is voor de hitserie Chernobyl. Mazin zal nauw samenwerken met Neil Druckmann, het Naughty Dog-icoon dat verantwoordelijk is voor het script van The Last of Us en The Last of Us Part 2. Neil zal de serie schrijven en samen met Mazin produceren.

Ook Evan Wells, de voorzitter van Naughty Dog, en HBO producer Carolyn Strauss zullen aan het project werken. Het wordt de eerste tv-serie van PlayStation Productions, de divisie van Sony die zich specialiseert in het omvormen van games naar tv-series en films. Chris Parnell, mede-voorzitter van Sony Pictures Television Studios, liet alvast weten dat er ongetwijfeld nog veel andere series zullen verschijnen van PlayStation Productions.

Fireflies

Buiten een korte teaser, zijn er verder nog geen beelden van het project. De korte video toont het logo van de Fireflies, een militie uit The Last of Us. Verder is het ook nog een raadsel wie de hoofdrollen zullen opstrijken, net zoals we ook nog het gissen hebben naar een verschijningsdatum.

Eerder werd er ook reeds een poging gewaagd om The Last of Us naar het televisiescherm te brengen. In 2014 startte Ghost House Pictures met de ontwikkeling van een film gebaseerd op de game, maar dat project liep in 2016 op de klippen omdat Druckmann niet tevreden was met de richting van de film.

In dit artikel

the last of us part 2 boxart

The Last of Us Part II

Ontwikkelaar: Naughty Dog

Uitgever: Sony Interactive Entertainment

Platformen: PlayStation 4

Releasedatum: 19/06/2020

Koop deze game:

logo bol.com

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!