Ah, Auto Chess. Uit het niets kwam het genre een jaar geleden opduiken. Wat begon als een fanmade mod voor Dota 2 groeide uit tot één van mijn favoriete genres. Ondertussen zijn we aanbeland bij set 3 en komt Teamfight Tactics ook naar mobiele apparaten.

Riot Games, de ontwikkelaars van League of Legends, zorgden ook voor hun eigen uitwerking van het Auto Chess genre met Team Fight Tactics, of kortweg TFT. Deze kwam in de hete zomer van 2019 uit en ondertussen zijn we aan set 3 aangekomen.

Set 3 is beschikbaar sinds gisterenmiddag in patch 10.6. Deze brengt oude Champions en nieuwe Champions naar de arena, wat het totaal brengt op 51 koopbare eenheden. Nieuwe combinaties zijn mogelijk en nieuwe abilities werden gegeven aan oudere Champions. Een “cheat sheet” kan dus wel handig zijn en is hieronder terug te vinden.

Het thema is deze keer ‘Galaxy’s’. Space Pirates en Star Guardians vinden hun weg nu naar de arena. Maar dat is niet alles. Voor het eerst is er ook een Pass beschikbaar.
Een pass wordt meer en meer geïmplementeerd in free-to-play games. Je betaalt een dikke tien euro en daarmee krijg je, aan de hand van hoeveel je speelt, rewards. Meestal gaat het om cosmetic items zodat het geen pay-to-win game wordt. Fortnite en Red Dead Redemption 2 zijn voorbeelden van bekende games die dit al gebruiken.

In TFT kan je de pass aankopen voor 1259 Riot Points. Voor 10 euro krijg je er 1380. Met de Pass zul je toegang krijgen tot heel veel cosmetics en Little Legends, het wezentje dat jij zou moeten voorstellen op het bord.

Set 3 transporteert je naar nieuwe werelden, waaronder ook de mobile wereld! TFT is namelijk vanaf vandaag beschikbaar op mobile platformen. Zowel voor iOS als voor Android. De game wordt echter wel gereleased per land dus het is nog niet echt duidelijk wanneer deze beschikbaar komt in België. We zullen hoe dan ook niet zo lang meer moeten wachten!

En zo zie je mij, die in deze crisistijden hoe dan ook de Pass zal kopen, en hopelijk ook jou, in the Gamerverse!

In dit artikel

teamfight tactics boxart

Teamfight Tactics

Ontwikkelaar: Riot Games

Uitgever: Riot Games / Garena

Platformen: Android / iOS / macOS / Windows

Releasedatum: 26/06/2019

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!