New set, who dis?

Team Fight Tactics (of kortweg TFT) – mijn favoriete auto-battler – viert de introductie van zijn nieuwe seizoen.

Normaal wanneer een set tot zijn einde komt, worden alle units die er waren uit de game geworpen, door elkaar geschud, nieuwe skins opgespeld en hup. Volledig nieuwe units, nieuw thema, nieuwe classes. Dit deed Riot toch tot nu toe. Deze keer deden ze het wat anders. Het seizoen eindigde, maar… veel units overlevende deze wissel.

In plaats van alles om te gooien, behouden ze een heleboel units en het thema. Sommigen gingen wel weg, maar de ene zijn dood, is een ander zijn brood.

Welke units verdwijnen? Valkyries, Voids en een paar andere:

  • Kai’Sai
  • Miss Fortune
  • Kayle
  • Cho’Gath
  • Vel’Koz
  • Kha’Zix
  • Lux
  • Kassadin
  • Sona

Maar niet getreurd. Er komen 14 nieuwe champions op het bord te staan. Daarbij komen er ook 3 nieuwe traits bij: Astro’s, Battlecasts en Paragon. Ook komen er meer snipers, rebels en nog meer. Hierdoor kan je dus weer volop beginnen experimenteren met de vroegere synergies. Hieronder vind je het cheatsheet, dat Riot zelfgemaakt heeft.

Met de nieuwe mid-set zijn er ook wat veranderingen gebeurd aan bepaalde items en stats van vroegere champions. De volledige lijst van details is hier te vinden.

Met de nieuwe set komt er ook een nieuwe pass. Voor 1295 RP (of ongeveer 10 euro) heb je hem. Hierbij krijg je tal van nieuwe cosmetics en een aantal eitjes waar er Little Legends in zitten.

Ben jij een TFT speler en tevreden over een mid-set update? Had je liever een volledige nieuwe set gezien? Laat het weten in de comments!

Editors Opinion

Een mid-set update lijkt me een leuk concept. Na drie maanden wordt een oude set uiteraard al wat moe gespeeld. Je hebt ondertussen al alles geprobeerd, je weet hoe de game in elkaar zit en de meta is volledig gevormd. Het is een heel leerproces wanneer alles wordt omgegooid want er verandert zoveel. Nu is er ook wel wat veranderd, maar veel minder dan de sprong bij set 2 naar 3. Dat maakt het ook iets toegankelijker voor andere spelers. Ik kan geloven dat het beangstigend is wanneer je opnieuw van nul moet beginnen. Een mid-set update lijkt me leuk om de spelers vast te houden en toch wat vernieuwing te brengen. Ik ben alvast tevreden. Dus mij zie je, on the chessboard!

- Timon

In dit artikel

teamfight tactics boxart

Teamfight Tactics

Ontwikkelaar: Riot Games

Uitgever: Riot Games / Garena

Platformen: Android / iOS / macOS / Windows

Releasedatum: 26/06/2019

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!