Maar corona gooit mogelijk opnieuw roet in het eten

Na een eerder uitstel, wil Universal Studios Japan het pretpark openen op 4 februari. Mogelijk strooit het coronavirus echter (opnieuw) roet in het eten.

Het Disneyland-achtige pretpark Super Nintendo World in Osaka zou oorspronkelijk afgelopen zomer de deuren openen, op tijd voor de Olympische Zomerspelen in Tokio. Door de coronapandemie werden de spelen echter met een jaar uitgesteld. Ook de opening van het pretpark werd toen uitgesteld.

Het pretpark, dat maar liefst 580 miljoen dollar heeft gekost om te bouwen, zal in februari een nieuwe poging wagen, zo meldt Bloomberg. Door een nieuwe corona-uitbraak in Osaka, waar het park is gevestigd, kan het echter goed zijn dat de opening van het park opnieuw wordt uitgesteld.

Mario-ervaring

Het pretpark is een onderdeel van Universal Studios Japan, maar er zijn ook plannen om het pretpark naar Californië en Orlando te brengen. Het pretpark is een poging van Nintendo om meer omzet te halen uit hun merken. Mario staat uiteraard centraal, maar ook andere Nintendo franchises hebben aandacht gekregen. Een attractie gebaseerd op Mario Kart is een van de hoogtepunten van het park.

Verder wordt de Mario-ervaring ook op tal van andere manieren doorgetrokken. Eten en drinken is bijvoorbeeld ook in Mario-thema en bezoekers krijgen een bandje waarmee ze coins kunnen verzamelen in het park.

Het moet gezegd worden dat het pretpark enorm indrukwekkend gebouwd is, maar de timing had niet slechter kunnen zijn. Zou jij Super Nintendo World bezoeken (als het in de buurt was)? Laat het weten in de comments!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!