Super Mario Maker 2 wordt gezien als een van dé games van het jaar 2019 en het is dan ook mooi om te zien dat Nintendo de game blijft ondersteunen. Binnenkort rolt Nintendo een update uit die Link toevoegt als speelbaar personage. En niet eens met een betalende DLC, maar wel met een gratis update!

De update wordt een vroeg sinterklaascadeautje, want hij wordt op 5 december uitgerold. Concreet gaat het om de Ver. 2.0.0 update, een update die – zoals de naam al doet vermoeden – niet de minste is.

Master Sword Block

In versie 2.0 zal er een Master Sword Block te vinden zijn. Springt Mario tegen dit blok, dan transformeert hij in Link en zo krijgt hij ook toegang tot enkele van Link zijn specialiteiten, zoals boogschieten. Bouwers krijgen zo heel wat nieuwe mogelijkheden, want zo kan je bijvoorbeeld een schakelaar voorzien die enkel geactiveerd kan worden door er een pijl tegen te schieten, of een muur neer te zetten die Link moet wegwerken via zijn bommen. Bovendien kan hij met een speciale zwaardaanval ook gepantserde vijanden verslaan, zoals Spiny’s.

De video waarvan we niet willen dat je deze kijkt, want deze vat eigenlijk ons volledige artikel samen.

Ninji-speedruns-stand

Dat is trouwens niet de enige nieuwigheid die in de update wordt geïntroduceerd. Nintendo gaat namelijk levels ontwerpen die als bedoeling hebben om zo snel mogelijk gespeeld te worden in de Ninji-speedruns-stand. Tijdens het spelen zie je de Ninji-ghosts van spelers met een vergelijkbaar niveau zodat je weet welke prestaties je moet verslaan. Door levels te voltooien verdien je stempels die je kan inwisselen voor speciale Mii-kostuums.

Regelmatig worden er nieuwe levels toegevoegd aan de nieuwe speelmodus en elk Ninji-speedrun-evenement duurt ongeveer een week. Levels zullen echter altijd gespeeld kunnen worden, ook wanneer een evenement is afgelopen.

Overige nieuwigheden

Tot slot voegt de update ook wat nieuwe onderdelen en vijanden toe. Een overzichtje:

  • Sprintblok: Mario krijgt een snelheidsboost wanneer hij op dit speciale blok staat. Het sprintblok is beschikbaar in de Super Mario 3D World-stijl.
  • Bevroren munt: Dit munt zit verpakt in een blok ijs, dus je zal het blok eerst moeten doen smelten met een vuurbal of een ander heet element.
  • P-blok: Raak je een P-schakelaar, dan worden onzichtbare P-blokken getoond en vice versa.
  • Spike: Spike is een welbekende vijand uit het Mario-universum die puntige ballen naar Mario gooit. Plaats je hem echter in een toepasselijke sneeuwomgeving, dan gooit hij sneeuwballen.
  • Pokey: Deze iconische vijand bestaat uit een opeengestapelde cactus en komt dankzij de update naar Super Mario Maker 2. Bovendien kunnen spelers zelf kiezen hoe hoog ze hun Pokey maken.
super mario spike
De nieuwe update voegt Spike toe als vijand.

Zo zien we tegenwoordig steeds meer cross-overs in de universums van Nintendo. Eerder waren bekende personages uit Super Mario namelijk al te vinden in The Legend of Zelda: Link’s Awakening.

In dit artikel

Super Mario Maker 2 Switch boxart

Super Mario Maker 2

Ontwikkelaar: Nintendo

Uitgever: Nintendo

Platformen: Nintendo Switch

Releasedatum: 28/06/2019

Koop deze game:

logo bol.com

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!