Ironie ten top, want na de offline wereld begint ook de online wereld in quarantaine te gaan. Het gaat om de subreddit van The Last of Us die tijdelijk zijn deuren sluit om leden te beschermen tegen spoilers die vannacht zijn uitgelekt.

Vannacht sloeg er even een bommetje in bij ontwikkelaar Naughty Dog, want door een gigantisch lek worden er op dit moment hevige spoilers van The Last of Us Part 2 online gedeeld. Het lek toont verschillende cutscenes van de game, gameplaybeelden en menu’s. De cutscenes tonen gigantische spoilers die de game behoorlijk kunnen verpesten. De beelden werden opgenomen via een dev build van de game, dus mogelijk werden ze gelekt door een misnoegde medewerker van het team.

Om te vermijden dat die gelekte beelden het grote publiek bereiken, worden er nu enkele maatregelen getroffen. En net zoals bij het coronavirus, speelt isolatie ook hier een belangrijke rol. Vooral de subreddit van The Last of Us wordt overrompeld door mensen die het speelplezier van andere willen bederven door spoilers te plaatsen, zijnde als berichten op de subreddit of als reacties op andere posts. Ook worden er berichten met spoilers gestuurd naar leden van de subreddit.

De moderators van de subreddit roepen daarom leden op om hun inbox ook tijdelijk extra goed te beschermen, zodat ze niet ongewenst in aanraking komen met spoilers. Verder kondigen ze aan dat de subreddit tijdelijk op slot gaat. Er kunnen wel nog berichten worden geplaatst op de subreddit, maar elk bericht zal eerst gecontroleerd worden door een moderator. Verder gaan de reacties op slot, dus het zal niet mogelijk zijn om te reageren op berichten in de subreddit.

Bescherm jezelf

Houd afstand. Niet enkel van andere mensen, maar ook van spoilers. Om te vermijden dat je ongewenste details leest over The Last of Us Part 2, kan je een browserextensie gebruiken waarmee je bepaalde trefwoorden kan blokkeren. Zo kan je bijvoorbeeld de woorden TLOU, The Last of Us 2, Joel, Ellie en meer registreren als risicotermen. Stukken teksten waar die woorden in worden vermeld, worden dan zorgvuldig verborgen achter een spoiler-knop.

Het is onduidelijk hoe lang we de spoilers nog zullen moeten ontlopen, want zo’n drie weken geleden werd de game met onbepaalde duur uitgesteld wegens het coronavirus.

Ook op Twitter kan je best enkele risicowoorden blokkeren zodat je niet in aanraking komt met spoilers.

In dit artikel

the last of us part 2 boxart

The Last of Us Part II

Ontwikkelaar: Naughty Dog

Uitgever: Sony Interactive Entertainment

Platformen: PlayStation 4

Releasedatum: 19/06/2020

Koop deze game:

logo bol.com

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!