Toen Google Stadia werd gelanceerd, was dat met de nodige tekortkomingen. Ondertussen heeft het bedrijf al heel wat van de beloofde functionaliteiten toegevoegd en het blijft druk in de weer om het volledige potentieel van Stadia zo snel mogelijk waar te maken.

Een van die limitaties was bijvoorbeeld dat de Stadia controller fysiek moest worden verbonden met je computer om deze te kunnen gebruiken. Google komt nu met een oplossing, want ze rollen een update uit waarmee je de Stadia-controller draadloos kan verbinden met je laptop of desktop. Het zal mogelijk zijn om je Stadia Controller te linken met Stadia.com via WiFi, net zoals het bijvoorbeeld ook verloopt wanneer je via Chromecast speelt.

Soepelere speelervaring

Door de controller rechtstreeks te verbinden met je WiFi-netwerk in plaats van met de controller, wordt de latency verlaagd. Telkens wanneer je dus een knop indrukt of een thumbstick beweegt, wordt die actie iets sneller herkend door de server. Een absolute must dus wanneer je van een aangename cloud gaming ervaring wil kunnen spreken.

Tijdens de vorige Stadia Connect werden heel wat nieuwe games aangekondigd die naar de cloud service komen, waaronder FIFA en PUBG.

Microsoft werkt ook reeds geruime tijd aan hun Stadia-alternatief: Project xCloud. De dienst is momenteel nog in ontwikkeling (en dus in beta), maar eerder deze week opende Microsoft zijn deuren voor Belgische testers. Meld je dus even aan via de website en wie weet speel je binnenkort Halo, Gears of War en Forza op je smartphone!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!