Spider-Man, een van de bekendste superhelden. Meme’s gebruiken nog steeds beelden van de goede oude animatieserie, een succesvolle game achter de rug (en ja het is een PlayStation-exclusive), maar op het vlak van de films is er hier en daar wat gesukkeld geweest. Spider-Man werd namelijk al driemaal gereboot. In 2016 kwam hij eindelijk terecht waar hij hoorde; zijn plekje in het Marvel Cinematic Universe. Maar…

Spider-Man zal helaas niet lang meer rond swingen in het MCU. Sony en Disney zijn het niet eens over hoe de opbrengst wordt verdeeld. Je vraagt je vast af wat Sony en Disney te maken hebben met de Spider-Man franchise. I got you.

Marvel’s dark years

Marvel, de bedenker van vele populaire superhelden waaronder ook Spider-Man, had in de jaren 90 wat financiële problemen. Daarom verkochten ze een aantal rechten van hun personages aan andere bedrijven, waaronder Sony. Toen Disney echter Marvel overnam, deden ze hun uiterste best om alle superhelden weer bij elkaar te roepen. Zoals Steve Rogers zou zeggen: “Avengers, assemble!”.

In de jaren 90 had Marvel wat financiële problemen en verkochten ze rechten van hun personages.

In de grafiek hieronder kan je zien hoe het er in 2018 voor stond. De rode cirkel is wat Disney in handen heeft.

babble1 7

Spider-Man bevindt zich tussen de twee giganten die Sony en Disney zijn.

Money, money, money

Niets is zeker, maar Disney zou nu 5% krijgen van de opbrengsten. Sony’s recentste Spider-Man film: Far From Home, is de meest succesvolle Sony-film aller tijden. Disney zag dit als het ideale moment om het eens te hebben over die opbrengsten. Volgens de geruchten zou Disney 50% willen hebben van de opbrengsten van de Spider-Man films. Daar ging Sony niet mee akkoord.

Dat liet Disney niet zomaar gebeuren. Aangezien Disney het MCU bezit hebben ze de spin in een potje gelokt en uit het huis gegooid. Spider-Man is niet verloren, maar zal niet meer meedoen in de MCU-films.

Inpact

babble2 9

In het MCU zal de gemaskerde tiener niet meer te zien zijn. Tom Holland (de huidige Spider-Man) vertelde in 2016 aan The Hollywood Reporter dat hij echter wel weet dat zijn personage drie solo films heeft en driemaal zou te zien zijn in andere films.

De driemaal in andere films hebben we op dit moment al gehad. Deze waren Captain America: Civil War, Avengers: Infinity war en Avengers: Endgame. Van de drie solo films hebben we er echter nog maar twee gezien. Spider-Man: Homecoming en Spider-Man: Far From Home. Na de end-credits van Far From Home, die volgens mij het beste van de film waren, zou het dan ook heel erg zwak zijn om zomaar de huidige Spider-Man plat te trappen. Een solo film kunnen we toch nog wel verwachten met Tom Holland erin, maar daarna is de toekomst van Spider-Man echter onbekend.

Zoals je in mijn recensie van de film te lezen, ben ik geen fan van de solo films. Maar ik vind Spider-Man wel perfect passen in het geheel; het MCU. In The Avengers en Captain America vond ik het fantastisch dat hij eraan kwam bengelen. Ik vind het alvast jammer dat Spider-Man uit het MCU gaat. Maar Thibault zal het nog erger vinden nu de franchise waarschijnlijk opnieuw gereboot zal worden, of gewoon van het grote doek verdwijnt.

Insomniac overgekocht door Sony

babble3 5

Wat ik wel nog even wil beduiden, is dat Insomniac games overgekocht werd door Sony. Insomniac games kennen we van Ratchet & Clank, Spyro en van de top-exclusive Spider-Man. Aangezien Sony de rechten blijft houden van Spider-Man, is dat wel goed nieuws wat betreft de game franchise. Hoewel ze misschien dan stoppen met films maken of de nieuwe films heel matig scoren, kunnen we wel nog genieten van Spider-Man games. Zeker na het gigantische succes van Spider-Man op de PS4.

En zo zie je mij, die positief blijft denken en uitkijkt naar de volgende Spider-Man game, en hopelijk ook jou, in the Gamerverse!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!