Spetter, spieter, spater, ik kom een druppel later. Als je Pokémon Go hebt opgestart vandaag, heb je het vast al gezien. Wailmer, Feebas, Totodile en Squirtle zijn plots overal te vinden. Dat komt omdat het festival van start is gegaan.

Het waterfestival is van start gegaan gisteravond omstreeks 22 uur. Deze loopt van 23/08, 22:00 tot 30/08, 22:00.

Raids

Tijdens het waterfestival zijn er veel meer water Pokémon te vinden in de Go wereld, vandaar ook de naam van het festival. Maar dat is niet alles wat we krijgen. Water Pokémon komen ook meer voor in de Raid battles. Nu we bijna aan het einde zijn gekomen van de Rayquaza raids zullen de meesten wel blij zijn met andere raids.

Op woensdag komt het legendarische Lake trio terug, mocht je deze de vorige keer gemist hebben (guilty). Deze zullen in hun respectivelijke regio terug te vinden zijn in Raid battles. Voor ons, in Europa, zal dat Mesprit zijn. Die toch wel de coolste van de drie is.

babble5 3

Research tasks

Wanneer je aan PokéStops zal spinnen zou je wel eens een quest kunnen krijgen van het Water Festival. Hieronder vind je welke dat kunnen zijn en wat hun beloning is.

babble3 1

Eitjes

Tijdens het event komen er meer water Pokémon voor. Dat geldt ook voor wat er uit je eitjes komt. Wanneer je eitjes laat uitkomen gedurende deze week, heb je meer kans op water Pokémon. Daarbovenop krijg je ook nog eens dubbele candy wanneer er een ei uitkomt.

Shiny Pokémon

Een heleboel van de water Pokémon kunnen shiny zijn. Samen met het event zijn er ook twee nieuwe shiny Pokémon toegevoegd aan de game. Sinds gisteren kan je dus Barboach en Caravanha hun shiny variant vinden. Deze twee zijn dan ook degene die je het meest zal vinden tijdens het event.

Hier is nog een lijst te zien van de water Pokémon waar je op moet letten tijdens het event. Kleine kanttekening: een Marill kan je niet shiny vinden in het wild. Je moet een Azurill uit een ei laten komen en bidden tot Lord Helix.

babble2 10

Crabhammer

babble4 6

Tijdens het event is er ook een speciale move die twee bepaalde Pokémon kunnen hebben. Crauwdaunt en Kingler staan in de spotlight. Wanneer je een Corphish of een Krabby tijdens het event zal evolueren, krijgt hun evolutie de gloednieuwe aanval: Crabhammer. Vergeet dus zeker niet om dit eens te doen.

Door deze nieuwe aanval wordt Kingler de nieuwe beste water DPS in de game. Krabby candy stacken dus!

Genoeg te doen dus buiten. Veel shiny Pokémon te hunten. Veel eitjes om uit te laten komen. Daarvoor hebben we slechts maar een week tijd. Gelukkig is het tot woensdag 30° buiten, het ideale wereld om te hunten.

Get up & Go!

En zo zie je mij, met een Shiny Wailmer die ik Thanos noem, en hopelijk ook jou, in the Gamerverse!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!