Spelbederf! Indie-fans kijken reikhalzend uit naar Spelunky 2, maar de ontwikkelaar heeft nu bevestigd dat die game niet meer in 2019 zal verschijnen.

Spelunky-ontwikkelaar Derek Yu trok naar Twitter om het nieuws daar te melden. “Helaas denk ik dat we Spelunky 2 niet meer dit jaar gaan kunnen uitbrengen,” zegt Yu. “De ontwikkeling gaat goed en we zijn dichtbij ons doel, maar de uitwerking van alle details vraagt meer tijd.”

We hebben dus niets te vrezen, de ontwikkelaar wil simpelweg wat meer tijd om de details van de game uit te werken. Concreet gaat het dan om het toevoegen van nieuwe details evenals het vergroten van contrasten zodat bestaande details beter naar buiten komen.

Yu verontschuldigt zich ook nog voor het gebrek aan regelmatige nieuwsupdates rond de nieuwe game. Hij laat weten dat het niet makkelijk is om alle communicatie te onderhouden zonder te veel te moeten snoeien in zijn ontwikkelingstijd. Bovendien wil hij ook niets verklappen. “Wanneer het stil is, zijn we gewoon aan het werk,” zegt lone wolf Derek Yu.

De game zal in 2020 verschijnen voor pc en PS4, maar een concrete releasedatum ontbreekt voorlopig nog.

En zo zie je ons, hopend op een Switch-release, en hopelijk ook jou, on the Babblefield!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!