In een tijd waarin ik pas begon met een levenslange liefde voor gaming te ontwikkelen, was Heavy Rain de game die een persoonlijke maatstaf werd voor honderden die games die erna kwamen. Heavy Rain toonde perfect hoe een game je bij de keel kan grijpen, nog meer dan een film. Daar kan jij als pc-speler nu ook van genieten.

Heavy Rain werd gelanceerd als PS3-exclusive en kreeg daarna ook een remake voor PS4, maar als je niet in het PlayStation-ecosysteem zat was het dus onmogelijk om de game te ervaren. Dat is niet langer het geval, want in juni wordt Heavy Rain uitgebracht voor pc.

Dat lees je goed, in juni ‘pas’. Toch kan je er vandaag al mee aan de slag, want er werd een gratis demo uitgebracht die iedereen met een deftige pc kan spelen. Let wel, om de demo te downloaden moet je – houd je vast aan de takken van de bomen – naar…. DE EPIC GAMES STORE. Inderdaad, je moet naar die plaats van haat en verderf om de demo (en ook de volledige game wanneer hij uitkomt op 24 juni) binnen te halen. In de demo beleef (ja echt, ‘beleef’ is het enige juiste woord voor Heavy Rain) je de eerste act van de game. Volgens Epic Games zal je zo’n 45 minuten zoet zijn met de demo.

Niet de enige pc-port

Heavy Rain is niet de enige game van Quantic Dream die naar pc komt. We kunnen ook nog uitkijken naar Beyond: Two Souls (naja, uitkijken is een groot woord…) en Detroit: Become Human (wel echt een aanrader). Heavy Rain verschijnt op 24 juni en kost 20 euro. De pc-versie van Beyond: Two Souls komt vervolgens op 22 juli voor dezelfde prijs (er verschijnt ook een demo op 27 juni). Voor Detroit: Become Human is er al een richtprijs van 40 euro, maar verder weten we enkel dat die game in de herfst verschijnt.

https://babblefield.be/detroit-become-human-review/

En zo zie je mij, die Heavy Rain niet kan spelen op zijn MacBook, en hopelijk ook jou, on the Babblefield

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!