Bij de PlayStation 4 duurde het even voordat de console in elk werelddeel beschikbaar was, maar met de PlayStation 5 wil Sony het anders aanpakken.

Eerder deze week bracht Bloomberg het nieuws naar buiten dat de PlayStation 5 een beperkte oplage gaat hebben bij zijn lancering. Dit omdat Sony niet verwacht om enorm veel exemplaren te kunnen verkopen gezien de huidige recessie en de hogere prijs van de console. Aangezien sommige onderdelen van het systeem (zoals de SSD-opslag) tegenwoordig wat duurder zijn geworden, zal de console namelijk tussen de 500 en 550 dollar kosten.

De oplage mag dan wel beperkt zijn, maar er is ook een positieve kant aan de zaken. In datzelfde artikel meldt Bloomberg namelijk ook dat PlayStation een simultane wereldwijde launch wil voor de console, zo merkt Push Square op.

“PlayStation-baas Jim Ryan benadrukt dat de lancering van de console wereldwijd gelijktijdig zou moeten plaatsvinden, aldus medewerkers uit de productieketen van het bedrijf,” staat te lezen in het artikel.

Editors Opinion

Een wereldwijde gelijktijdige lancering is altijd indrukwekkend, maar in dit geval zou het extra indrukwekkend zijn. De coronacrisis maakt het namelijk moeilijker dan ooit voor bedrijven om hun productie soepel te laten draaien. Ik houd voorlopig nog mijn hart vast, want het zou niemand verbazen wanneer de lancering van de console wordt uitgesteld. Al is het wel duidelijk dat Sony vooral naar Microsoft kijkt. Wanneer zij de Xbox Series X uitstellen, stelt Sony ook zijn console uit. Het is dus wachten tot een van de twee spelers een uitstel aankondigt, en dan wordt het wellicht een sneeuwbaleffect. Met andere woorden: zorg nog maar even goed voor je PS4.

- Thibault

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

2 reacties

  1. Avatar

    Een gelijktijdige release zou echt heel apart zijn…..Bij de vorige releases was dit inderdaad ook niet het geval en. Verwacht trouwens niet dat dit gaat gebeuren.

    • Thibault

      Mij lijkt het inderdaad ook wat overoptimistisch van Sony. Een wereldwijde lancering is al lastig genoeg zonder een globale pandemie. Maar ik laat ze graag het tegendeel bewijzen!

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!