Van kwaad naar erger

De heisa rond Cyberpunk 2077 neemt ongeziene proporties aan. Wegens de vele technische problemen met de game, haalt Sony de game nu uit de PlayStation Store.

Ontwikkelaar CD Projekt RED heeft een lastige week. De lancering van Cyberpunk 2077 moest een hoogmis worden voor gamers nadat de game gedurende acht jaar in ontwikkeling was, maar in plaats daarvan beleeft de ontwikkelaar een horrortijd. De game wordt geplaagd door hardnekkige technische problemen (voornamelijk op de originele PS4 en originele Xbox One) en Sony krijgt dan ook immens veel aanvragen tot terugbetaling. Niettemin omdat CD Projekt RED een bericht verspreidde met daarin de melding dat gamers een terugbetaling konden aanvragen, zonder dat eerst te overleggen met Sony.

Nu heeft Sony toch gehandeld, namelijk door de game tot nader order volledig uit de PlayStation Store te halen, dat wordt gemeld in een statement op de website. Er is momenteel dus geen manier om de game nog digitaal te kopen. Dat is wellicht een doorn in het oog van de PS5-gamers, want op PlayStation 5 presteert de game wel degelijk.

Verder heeft Sony ook een formulier uitgewerkt waarmee gamers een terugbetaling kunnen aanvragen. Deze terugbetaling is uiteraard enkel mogelijk voor gamers die de game via de PlayStation Store hebben gekocht.

De game is wel nog te vinden in de Xbox Store, het is onduidelijk of Microsoft dergelijke stappen zal zetten.

Een goede zet van Sony? Laat het weten in de comments!

In dit artikel

cyberpunk boxart

Cyberpunk 2077

Ontwikkelaar: CD Projekt Red

Uitgever: CD Projekt

Platformen: Windows / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X/S / Google Stadia

Releasedatum: 10/12/2020

Koop deze game:

logo bol.com logo coolblue logo Amazon logo Nedgame

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!