Woop woop. Hoe meer Pokémon, hoe meer fun! Am I right? Na een hele tijd een schemering te zijn op de Japanse Pokémon site is het eindelijk zo ver en hoe kan het ook anders, de fans hadden gelijk!

babble1 2

Een tijdje geleden was er een blur te zien tussen de achtste generatie Pokémon op de Japanse Pokémon site. Al snel werd er gespeculeerd dat het om Sirfetch’d zou gaan: een evolutie of Galar vorm van onze goede trouwe Gen 1 Pokémon, Farfetch’d. Door het gewicht van de Pokémon dachten sommigen dat het allemaal maar een wilde fantasie was, aangezien de mysterieuze Pokémon veel meer woog in vergelijking met Farfetch’d.

Ook was het een geniepig trucje van Pokémon om hem op zijn zij te zetten. Maar ze namen ons niet beet. Al vlug werd er fanart gemaakt en gedroomd over Sirfetch’d.

babble3 3
Fanart van Sirfetch’d

Maar nu is de dag gekomen. Sirfetch’d is er en is een evolutie van Farfetch’d. Alleen is het een version exclusive en kan hij enkel verkregen worden in Pokémon Sword.

Version exclusive Pokémon zijn niet nieuw. De legendarische Pokémon samen met een aantal anderen werden vaak maar in één van de twee games gevonden. Daarachter schuilt het idee dat je moet wisselen met anderen to “Gotta catch ‘em all”. Of is het nu meer een commerciële keuze geworden…?

Het is wel de allereerste keer dat er een evolutie wordt gemaakt die een version exclusive is. Er zit dus nog wel een evolutie aan te komen die exclusive zal zijn voor Pokémon Shield. Het kan uiteraard ook zijn dat er een andere Pokémon, zoals Tauros, enkel zal evolueren in Pokémon Shield.

Sirfetch’d is een pure Fighting-type en heeft een speciale move genaamd “Meteor Assault”. Het ziet ernaar uit dat Sirfetch’d na deze move een beurt zal moeten rusten en recoil damage ervan zal krijgen.

Ik ben alvast blij dat er weer nieuwe evoluties te vinden zijn van oude vergeten Pokémon. Laten we alleen hopen dat ze niet zo derpy zijn als de Galar Weezing.

babble2 4

En zo zie je mij, die zeker een Sirfetch'd zal trainen in Pokémon Sword, en hopelijk ook jou, in the Gamerverse!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!