Een nieuwe eyecatcher van ROG

Velen personaliseren hun laptop door stickers op het deksel te plakken, maar dat kan moderner! ASUS ROG komt met de Zephyrus G14, een gaming laptop met een matrix display op het deksel.

ROG, het gamingmerk van ASUS, richt zich in eerste instantie op het maken van krachtige gaming systemen. Maar, ze voorzien ook altijd graag een eye-catcher. Dat bewezen ze bijvoorbeeld met de ROG Zephyrus Duo Gaming, een laptop met twee beeldschermen. Nu doen ze het opnieuw met de Zephyrus G14, al is de eyecatcher wat subtieler.

ASUS omschrijft de gaming laptop zelf als “de krachtigste 14-inch gaminglaptop ter wereld”. Dat op zich is al genoeg om de aandacht te krijgen, maar het toestel beschikt ook over 1215 individuele mini-LEDs op het deksel van de laptop. De gebruiker kan dit display zelf personaliseren met afbeeldingen of animaties. Je weet maar nooit dat je in de aula zit en een subtiele boodschap wil sturen naar de docent. Ook zijn audio-visualisaties mogelijk die meegaan op het ritme van de muziek. Daar heb je op zich weinig aan, aangezien je zelden naar het deksel van je laptop kijkt wanneer je deze gebruikt. Via een update krijgt het display echter een praktische meerwaarde, want dan zal het ook gebruikt worden voor het weergeven van notificaties voor nieuwe berichten, batterijduur en meer. Vergelijk het gerust met een klaptelefoon die boodschappen toont op een klein display.

asus rog zephyrus g14

Compacte alleskunner

Met zijn 14-inch, dunne behuizing en gewicht van 1,6 kilogram, nodigt het toestel uit om meegenomen te worden. Intern vinden we een speciale versie van de AMD Ryzen 9 4900HS-processor die zuiniger is en minder warm wordt. Verder vind je 16 GB (8 GB + 8GB) DRAM DDR4 3200 werkgeheugen en een NVIDIA GeForce RTX 2060 (Max-Q). Qua opslag krijg je een 1TB M.2 NVMe SSD, wat misschien net wat te weinig is voor de veeleisende games van tegenwoordig. Het toestel is verkrijgbaar voor 2199 euro. De versie zonder matrixdisplay is verkrijgbaar voor 1,999 euro.

NaamBeeldschermProcessorSysteemgeheugenOpslagGPUAdviesprijs
ROG Zephyrus G14 met AniMe Matrix™ display14-inch FHD (1920 x 1080) 16:9 IPS-paneel / 60Hz (in augustus ook verkrijgbaar met 120Hz-beeldschermAMD Ryzen™ 9 4900HS Processor 3.0 GHz (8M Cache, tot 4.3 GHz)8GB DDR4 on board + 8GB DDR4-3200 SO-DIMM1TB M.2 NVMe™ PCIe® 3.0 SSDNVIDIA® GeForce® RTX™ 2060 (Max-Q)€2.199,-

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!