Maar in ruil daarvoor wordt het wel een Epic Games Store exclusive.

De populaire multiplayergame Rocket League gaat wat veranderingen doorvoeren. Het positieve nieuws is alvast dat de game free-to-play wordt.

Ontwikkelaar Psyonix kondigt aan dat Rocket League deze zomer free-to-play wordt. Om dit mogelijk te maken, zal de game een update ontvangen die ook grote veranderingen doorvoert aan Tournaments en Challenges. Er zal ook cross-platform progressie ondersteund worden voor de inventory van spelers en voor Rocket Pass Progress en Competitive Rank. Dit wordt mogelijk door de game te linken met je Epic Games Account.

Daar zit ook meteen de grootste verandering. De ontwikkelaar werd vorig jaar opgekocht door Epic, en daardoor zal de game exclusief beschikbaar zijn op de Epic Games Store. Wie de game reeds gekocht heeft op Steam zal die daar kunnen blijven spelen (en zal ook updates ontvangen), maar nieuwe spelers zullen de game niet meer kunnen aankopen via Steam.

rocket league free to play

Beloningen voor bestaande spelers

Wie Rocket League speelt voordat de game free-to-play wordt, krijgt een Legacy status met onderstaande voorbeelden:

  • Je ontvangt alle Rocket League DLC die werd uitgebracht voordat de game free-to-play werd
  • Je krijgt een extra titel die aantoont wanneer je de game voor het eerst begon te spelen. Bijvoorbeeld: Est. 2017.
  • Meer dan 200 common items krijgen een upgrade naar ‘Legacy’ kwaliteit
  • Golden Cosmos boost
  • Dieci-Oro Wheels
  • Huntress Player Banner

Wie de game heeft gespeeld voor deze aankondiging, zal ook een extra Faded Cosmos Boost ontvangen. Al deze items zullen spelers krijgen wanneer de game free-to-play wordt. Meer informatie wordt gedeeld in de komende weken. Alle informatie die nu reeds beschikbaar is, vind je op een speciale infopagina van Rocket League.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!