In juli werd aangekondigd dat Rocket League deze zomer nog free-to-play zou worden. Nu wordt duidelijk dat de ontwikkelaar zich niet aan die belofte zal houden. De game wordt namelijk free to play op 23 september terwijl de zomer afloopt op 22 september. Schandalig.

Ontwikkelaar Psyonix kondigt aan dat Rocket League vanaf 23 september gratis te spelen wordt op alle platformen. Om de game voor te bereiden op die transitie, zal er morgen (16 september) een update worden uitgerold. Deze update bevat volgende zaken:

  • Cross-platform progression linking: bestaande spelers zullen hun platformen kunnen linken aan hun Epic Games account.
  • Legacy Status Items: spelers die Rocket League hebben gekocht zullen hun legacy items ontvangen. Meer info daarover vind je in ons vorige artikel.
  • Ondersteuning voor het Support-A-Creator programma van Epic Games. Spelers zullen een creator code kunnen ingeven wanneer ze items kopen in de show zodat ze een creator kunnen steunen.
  • Algemene quality of life toevoegingen. Meer info vind je in het blogbericht van de ontwikkelaar.

Volgende zaken zullen wijzigen op 23 september (wanneer de game free to play wordt):

  • Rocket League maakt zijn debuut op de Epic Games Store. Spelers kunnen de game nu al toevoegen aan hun wishlist.
  • Updates voor Tournaments en Challenges.
  • De terugkeer van Rocket Pass met de start van het eerste seizoen. Meer info hierover wordt binnenkort onthuld.
  • Twee nieuwe item packs zullen beschikbaar zijn voor aankoop: het Endo Starter Pack en Jäger Pack.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!