Al is het voorlopig niet meer dan een experiment.

Vorige week verscheen Valorant – na een uitgebreide beta – voor het grote publiek. Mogelijk zullen ook consolespelers in de toekomst aan de slag kunnen gaan met de shooter, want Riot Games verkent de mogelijkheden voor een consoleversie.

Ontwikkelaar Riot Games experimenteert momenteel met een consoleversie van Valorant, dat zegt executive producer Anna Donlon in een interview met Gamespot. Er wordt niet bevestigd of de game al dan niet naar consoles komt, maar het team is in ieder geval bezig met interne tests. De reden waarom het bestaan van een officiële consolerelease nog onzeker is, is omdat het team twijfelt of de competitieve gameplay wel goed kan worden vertaald naar consoles. De consoleversie komt er enkel wanneer het team erin slaagt om “het hoge niveau van competitieve integriteit” van de pc-versie over te hevelen naar consoles.

Donlon voegt eraan toe dat een consoleversie zeker niet het plan was sinds het begin, maar dat er intern wel heel wat enthousiasme is voor een console-variant. Word echter nog niet te enthousiast, want als het project er komt, dan is het nog niet voor meteen. “Als we het zouden doen, dan zou het zeker worden uitgesteld,” zegt Donlon.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!