Back to the future

In augustus is het dan eindelijk zover, dan kan iedereen aan de slag met de oogverblindende Flight Simulator van Microsoft. Koop je de fysieke versie, dan kan je meteen 10 schijfjes toevoegen aan je collectie.

In Europa krijgt Microsoft Flight Simulator ook een fysieke release. Handig voor wie niet meer dan 100GB wil downloaden, maar onhandig voor wie geen plaats meer heeft in zijn kasten. De fysieke versie komt met maar liefst 10 verschillende schijfjes, dat meldt Aerosoft, de verdeler van de fysieke versie van de game. Het gaat hier wel om de duurste versie van de game (Premium Deluxe), die 10 extra luchthavens en vliegtuigen bevat in vergelijking met de goedkoopste editie.

De fysieke editie bevat vier grote onderdelen:

  1. De simulator zelf, die eigenlijk vrij klein is qua bestandsgrootte (vereiste installatie)
  2. De speelwereld en vliegtuigen die worden voorzien door Microsoft. Het gaat hier om een vereiste installatie van 90 GB.
  3. Optionele content die ook online gestreamd kan worden.
  4. Third-party bestanden (volledig optioneel)

Volgens de verdeler is de fysieke versie gemaakt voor mensen die de sim willen installeren zonder alles te moeten downloaden. De fysieke editie is echter 100% gelijk aan de digitale editie. Dat je er een afgedrukte handleiding bij krijgt, is anders ook wel een fijne meerwaarde. Let wel, dit is een simulator die nauw samenwerkt met de cloud infrastructuur van Microsoft om zaken zoals real-time weersomstandigheden en vliegverkeer mogelijk te maken. Ook tijdens het spelen zal je dus wat bandbreedte blijven gebruiken (althans: als je de game in volle glorie wil ervaren).

De game verschijnt op 15 augustus voor pc. Later komt de game ook naar Xbox One, maar er is nog geen releasedatum bekend voor die versie.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!