Zombies in een cowboy game? Het is net zo absurd als Cowboys vs Aliens. Maar als het nu eenmaal goed uitgewerkt is, kan het geweldig zijn.

Je kan je misschien afvragen wat zombies doen in een cowboy game. Maar hey, ze deden het al eerder. Enter the year 2010. Een uitbreiding – Undead Nightmare -verschijnt die een meer horror-achtige sfeer toevoegt aan één van de beste singleplayer games op het moment: Red Dead Redemption.

babble

Maar niet alleen zombies verschenen, ook beren en paarden kwamen terug van de dood. De DLC werd in den tijd gekroond door VGX als de beste DLC van het jaar. Hoe absurd het dus ook mocht zijn, mensen vonden het fantastisch.

Wat is een DLC?

Het letterwoord DLC staat voor Downloadable Content. Dat woord op zich zegt nog niet zoveel over wat het precies is. DLC is extra betalende content die wordt toegevoegd aan een bestaand spel. Om DLC te spelen, heb je dus uiteraard de basisgame nodig. Recente voorbeelden hiervan zijn: Fighter Pass voor Super Smash Ultimate en The Fate of Atlantis voor Assassin’s Creed Odyssey.

Enter the year 2019. De well-anticipated Red Dead Redemption 2 is ondertussen al bijna een jaar uit. Hier en daar worden rond het stadje Armadillo in het spel zombies gevonden.

babble2 1

Zou het om een DLC gaan? Of om een evenement? Als je Red Dead Redemption Online speelt, weet je vast wel dat Rockstar erg veel content voorziet voor hun online games. Net zoals GTA V krijgt RDR 2 wel wat evenementen en updates naar zich toegegooid. Sinds 10 september kan je zelf jobs aannemen als een Bounty Huner, Trader of Collector.

Het is dus wel mogelijk dat er een evenement gepland staat in oktober aangezien Halloween voor de deur staat. Of zou het echt de eerste DLC van RDR 2 kunnen zijn? RDR Online focust zich wat meer op het in-game aankopen van gouden bars waarmee je vanalles kan vrijspelen, van kledij tot wapens. Sinds 10 september heb je echter ook een season pass, vergelijkbaar met Fortnite. Je krijgt rewards wanneer je meer punten verzamelt.

Aangezien er in-game aankopen aanwezig zijn speculeer ik dat het om een evenement zal gaan in plaats van een DLC. Maar het enige wat we kunnen doen is wachten tot we er meer over weten.

En zo zie je mij, die dan best nog wat golden bars farmt voordat er zo'n event aankomt, en hopelijk ook jou, in the Gamerverse!

In dit artikel

red dead redemption 2 boxart

Red Dead Redemption 2

Ontwikkelaar: Rockstar Games

Uitgever: Rockstar Games

Platformen: PlayStation 4 / Xbox One

Releasedatum: 26/10/2018

Koop deze game:

logo bol.com

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!