Geen kitsch!

Stadia en Project xCloud zijn dan misschien niet beschikbaar voor iOS, maar dat weerhield Razer er niet van om hun Razer Kishi uit te brengen voor iPhones.

Cloud gaming is hot. De gedachte om overal je games te kunnen spelen – ongeacht je apparaat – spreekt duidelijk aan. We zijn dan ook niet ver verwijderd van een wereld waar we consolewaardige games kunnen streamen naar onze smartphones. Zeker wanneer 5G zijn intrede maakt in België houdt niets ons nog tegen om Destiny 2 of Halo Infinite te spelen op onze smartphone via Google Stadia of Xbox Game Pass en wie weet dat PlayStation ook nog nieuwe plannen voor PlayStation Now uit de doeken doet vanavond.

Om games te kunnen spelen op je smartphone moet je natuurlijk wel over een controller beschikken. Een optie is om een draadloze controller (zoals de Xbox One controller) te verbinden, maar ook de Razer Kishi is een geliefde oplossing. Hiermee maak je van je smartphone in feite een Switch-systeem. Het apparaat was vooralsnog enkel beschikbaar voor Android, maar vindt nu ook zijn weg naar iPhone.

Razer Kishi for iPhone

De Kishi for iPhone beschikt over twee klikbare analoge thumbsticks, een reeks face- en multifunctionele knoppen en een achtwegs D-pad. Zoals eerder vermeld is Stadia of Project xCloud niet speelbaar op iOS wegens restricties van Apple, maar de controller wordt wel ondersteund door Apple Arcade.

Het systeem sluit je aan door deze rechtstreeks met de lightning-poort van je apparaat te verbinden. Het apparaat beschikt ook zelf over een lightning-poort die fungeert als passthrough. Zo kan je dus opladen terwijl je aan het spelen bent. De Kishi biedt ondersteuning voor iPhone 6 Plus of nieuwere modellen. Hij is te koop via de Apple Online Store en daarmee is het ook het eerste Razer-product dat op de Apple Online Store te vinden is. Vanaf 22 september zal hij ook wereldwijd verkocht worden in een aantal Apple stores.

In dit artikel

razer kishi android

Razer Kishi for Android

Merk: Razer

Categorie: Controller

Koop deze hardware:

logo coolblue logo Amazon logo Alternate

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!