Operation Shifting Tides, het vierde (en laatste) seizoen van de vierde jaargang van Tom Clancy’s Rainbow Six Siege, is vanaf nu verkrijgbaar voor PS4, Xbox One en Windows. De update brengt een nieuwe aanvaller en verdediger en daarnaast werd de Theme Park map herontworpen.

De map en alle andere content (behalve de Operators) zijn vanaf nu gratis beschikbaar voor alle spelers. Wie een Year 4 Pass heeft, kan vanaf vandaag ook aan de slag met de nieuwe operators. Andere spelers kunnen de Operators vanaf 10 december ontgrendelen met Renown of R6 credits.

Operators: Kali en W-amai!

Operation Shifting Tides introduceert twee nieuwe Operators. De aanvaller uit India heet Kali. Hij draagt de CSRX 300 sniper die barricades en luiken met één schot kan breken. Bovendien kost het ook slechts één raak schot om een vijand zodanig te verwonden dat deze door een teamlid terug op de benen moet worden geholpen. Als gadget beschikt hij over de LV Explosive Lance, hiermee kan je alle gadgets vernietigen aan beide kanten van een breekbare of verstevigde oppervlakte.

Kali zijn unieke vaardigheid aan het werk.

Wamai is de nieuwe verdediger uit Kenia. Zijn gadget heet het Mag-NET systeem, hiermee kan je vijandelijke projectielen (zoals granaten) laten afgaan zodat de projectielen zich tegen hun eigen gebruikers keren.

Met het Mag-NET-systeem laat je vijandelijke projectielen ontploffen.

Prettig park

De Theme Park map werd opnieuw ontworpen voor Operation Shifting Tides. Het spoorplatform werd zo volledig verwijderd en de oost- en westkant van de map werden dichter bij elkaar gebracht. De Gargoyle en Haunting Dining bomplaatsen werden vervangen door de Throne Room en Armory. De nieuwe Gong Room wordt ook de nieuwe hoofdingang. De line of sights werden ook onder handen genomen zodat spawn peeks niet meer mogelijk zouden mogen zijn.

rainbow six theme park

NSFW: penetratiesysteem

Grapje, dit onderdeel is niet NSFW. We bedoelen enkel dat je door Operation Shifting Tides ook ledematen kan penetreren met je kogel. Zo zou het bijvoorbeeld niet meer kunnen voorkomen dat je geen headshot krijgt, omdat iemand zijn ogen bedekt door een flashbang. De impact van kogels wordt onderverdeeld in drie types:

  • None: een kogel afkomstig van een van deze wapens kan niets doorboren: geen ledematen, geen torso’s, niets. Het gaat hier dan bijvoorbeeld om shotguns en secundaire SMG’s.
  • Simple: Deze kogels gaan door ledematen van één vijand. Theoretisch kan je dus door iemand zijn hand schieten om vervolgens zijn hoofd te raken en een headshot te scoren. Primaire SMG’s, aanvalsgeweren, pistolen en LMG’s vallen in deze categorie.
  • Full: Hiermee komen al je dromen uit. Deze kogels kunnen een vijand volledig doorboren en zo ook andere vijanden raken die zich achter jouw slachtoffer bevinden. Raak je op zo’n manier nog andere spelers, dan krijgen zij per penetratie 30% schade.

Er zijn nog heel wat andere wijzigingen, maar die kan je allemaal nalezen op de Rainbow Six-website.

In dit artikel

rainbow six siege box art

Tom Clancy's Rainbow Six Siege

Ontwikkelaar: Ubisoft Montreal

Uitgever: Ubisoft

Platformen: Windows / PlayStation 4 / Xbox One

Releasedatum: 01/12/2015

Koop deze game:

logo bol.com

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!