Voorlopig wacht je best nog even af.

PlayStation rolt vandaag wereldwijd een grote update uit voor PlayStation 4: update 8.00. Het blijkt echter dat de update bij heel wat mensen voor problemen zorgt.

UPDATE 22u52

Zoals opgemerkt in de reactie van Jordy kan je niet online gamen wanneer je niet de laatste versie van de PlayStation software draait. Wel kan je via de PS Messages-applicatie op je telefoon een party aanmaken als tussentijdse oplossing.

Origineel bericht

Toen update 7.50 werd uitgerold voor PlayStation 4, werd meteen duidelijk dat niet iedereen daar blij mee was. De update zorgde namelijk bij heel wat mensen voor problemen, zoals je kan zien in de reacties op ons nieuwsstuk. Met update 8.00 lijkt Sony tegen hetzelfde probleem te zondigen.

Uit de reacties op het blogbericht blijkt namelijk dat heel wat mensen met problemen te kampen hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld meerdere mensen dat je geen nieuwe party meer kan maken na de update. Ook wordt aangegeven dat de vriendenlijst niet meer wordt ingeladen.

playstation blog update 8.00

Nieuwe toevoegingen

Zonde, want de update voegt wel degelijke enkele interessante functies toe aan de software. Zo is er een betere integratie tussen Party chats en berichten. Verder worden er nieuwe avatars toegevoegd en kan je al je microfoons dempen via het snelmenu. Belangrijk zijn ook de eenvoudigere functies voor ouderlijk toezicht en de mogelijkheid om een third party authenticator app (zoals Google Authenticator) te gebruiken voor de 2-step verification (die je absoluut moet activeren!).

playstation 4 update 8.00 mute mic
Een interessante nieuwe toevoeging is om al je microfoons te dempen via het snelmenu.

De update neemt echter ook zaken weg. Zo zal het niet langer mogelijk zijn om evenementen te maken en je zal ook geen evenementen kunnen bekijken die gemaakt werden door andere gebruikers. Ook de mogelijkheid om een private community te maken wordt gestript. Als je reeds een private community hebt, kan die wel blijven bestaan.

Tot slot wijzigt de PS4 Remote Play app op Android en iOS zijn naam naar PS Remote Play. Op die manier wordt de applicatie klaargestoomd voor de lancering van de PlayStation 5.

Voorlopig wacht je dus best nog even af met de update. Sony zal wellicht heel snel met een (nieuwe) update komen die de problemen verhelpt.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

5 reacties

 1. Avatar

  Er zit een probleem in jouw artikel zonder de update kan je niet online gamen en als je naar ps service gaat geven ze toe dat ze precies op dat punt problemen hebben

  • Thibault

   Als je online wil gamen zit er inderdaad niets anders op dan updaten. Bedankt voor de opmerking, ik verwerk het in het artikel 🙂

 2. Avatar

  ik kan niet meet spelen op de ps, ps viel uit en ik deed hem weer aan op de ps staat dat ik een herstelupdate moet doen maar ik kan hem niet doen wegens de updates niet online zijn wat moet ik doen ?

 3. Avatar

  ik heb hetzelfde als kiani ik moet een herstelinstallatie downloaden maar die is nergens te vinden. als iemand die weet zijn laat iets weten aub

 4. Avatar

  als ik mijn ps4 opstart staat daar maak verbinding met een usb opslag aparaat of updaten maar ik kan ze alebij nergens doen of vinden kan iemand uitleggen of helpen???

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!