Gisteren rolde Sony een software-update uit voor PS4. De update zorgt enkel voor ‘een verhoogde stabiliteit’, iets wat iedereen wel kan gebruiken in deze tijden. Toch blijkt de update bij sommigen een tegenovergesteld effect te hebben.

Volgens VG247 heeft de nieuwe 7.50 firmware update voor PS4 niet zo goed uitgepakt voor sommige spelers. Op Reddit verschenen namelijk meerdere meldingen van problemen die zijn opgedoken na het uitvoeren van de update.

“Na het downloaden van de update werkt mijn schijfstation niet meer, ” schrijft een gebruiker. “Ik had een dvd in die voordien perfect werkte, maar na de update kan ik geen nieuwe schijven in mijn PS4 steken en ik heb de vorige schijf handmatig uit de console moeten halen.” Het is dus alvast een goed idee om te zorgen dat er geen schijven in je console zitten wanneer je de update uitvoert.

Een ander probleem is dat de console een foutboodschap toont na het installeren van de update: “An error has occurred. (SU-30746-0). Bovendien is het volgens de gebruiker ook niet meer mogelijk om een controller te verbinden met het systeem. Dergelijk probleem kan echter worden opgelost door je systeem op te starten in safe mode en de update zo te installeren.

PS4 updaten in veilige modus

Loop jij ook tegen problemen aan bij het installeren van de update, probeer dan om je PS4 te updaten via de veilige modus via volgende stappen:

 • Zet het PS4-systeem uit door de power-knop op het systeem te blijven induwen.
 • Wanneer het PS4-systeem uit staat, houd de power-knop dan ingedrukt. Laat de knop los wanneer je de tweede biep hebt gehoord (na zeven seconden).
 • Verbind de DualShock-controller nu met een USB-kabel en druk op de PS-knop om de controller te kunnen gebruiken.

Heeft jouw PS4 ook kuren gekregen na de update? Laat het ons weten in de comments!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

43 reacties

 1. Avatar

  Mijn pS4 gaat niet meer uit veilige mode en de andere PS4 geeft fout in update bestand.
  Zijn beide 1e generatie PS4

 2. Avatar
  Jordi van der Weide Beantwoorden

  Mijn playstation liep laatst ook de hele tijd vast dat ik niks meer kon doen en hij herkent nogsteeds mijn Seagate Externe harde schijf niet. (Mijn pc wel) Terwijl deze harde schijf het altijd heeft gedaan.

  • Thibault

   Dat hij wel nog gezien wordt door je pc is in ieder geval wel een goed teken. Eventueel kan je eens proberen om de database te reconstrueren (dit is een van de opties in de veilige modus) en vervolgens je HDD opnieuw aan te sluiten. Mogelijk krijg je nu een melding te zien dat je je schijf moet herstellen. Na dit proces zou de schijf dan terug bruikbaar moeten zijn op je PS4.

  • Avatar

   Ja, bij mij liep ie ook vast. Al eerder als ik bij call of duty black ops4 de map nuke town had gespeeld: dan bleef het beeld vast lopen. Bij het downloaden van call of duty warzone crashte mijn ps4 en kreeg ik veel foutmeldingen binnen als ik mijn ps4 opstarten. Ik heb nu dat ik in veilige mode zit en mijn ps4 niet opgestart krijg.

   • Thibault

    Dat klinkt meer als een algemeen technisch probleem met de PlayStation vrees ik. Of doen deze problemen zich pas voor sinds de nieuwe update?

    • Avatar

     Ik weet het niet. Ongeveer 2 weken voor de veilige mode. Al is het een technisch probleem, wat kan ik er dan tegen doen. Ik heb mijn ps4 5 januari 2019 gekocht.

     • Avatar

      Als je je ps4 ps4 pas 1,5 jaar hebt, dan kan je ook een beroep doen op de regels van het consumentenrecht. Je hebt als consument recht op een deugdelijk product (art. 7:17 BW, met name lid 1 en 2). Op basis van art. 7:21 en 7:22 BW heb je recht op herstel, vervanging of geld terug, in die volgorde.

      Laat je niet wijs maken dat je hier geen recht op hebt als de garantie is verstreken. Je hebt volgens de wet recht op een deugdelijk product. Een ps4 die na 1,5 kapot is, is niet deugdelijk. Laat je ook niet doorsturen naar Sony. Je bent een overeenkomst aangegaan met de verkoper, niet de producent.

 3. Avatar

  Ik krijg helaas aan het einde van installatie van de update de melding dat een onherstelbare fout zich heeft voorgedaan en dat ik hem opnieuw moet starten. Als ik hem opnieuw opstart krijg ik de safe mode en indien ik daar iets doe, krijg ik de melding van de onherstelbare fout weer. Alleen initialiseren nog niet geprobeerd. Hopelijk komt er snel een patch…

 4. Avatar

  mijn playstation kan nog naar safemode maar niks werkt daar op. als ik hem wel initialiseren doet hij dit maar wanneer hij klaar is start hij terug op, zie ik het playstation logo en dan is het weer zwart scherm en brandt er een blauw lampje op mijn playstation. heb al alle opties van safemode geprobeerd. hij kan nog uit en aan en naar safemode gaan, verder niks. als hij wordt opgestart zegt hiij dat hij de opslag aan het checken is dan zie ik het playstation logo en dan wordt het scherm zwart.

  • Thibault

   Hi Marten,

   Doet je PS4 het plots niet meer? Of heb je onlangs een nieuwe tv of monitor gekocht waar je je PlayStation 4 nu mee wil verbinden? Je kan eens proberen om via de safemode een andere resolutie te kiezen en te kijken of je dan wel verder komt.

 5. Avatar

  nee heb de tv al lang en heb die optie ook al eens geprobeerd dan doet hij dezelfde actie als anders.

 6. Avatar

  Na de update doet mijn contoler raar. De joysticks zijn precies kapot. Het heeft continu de neiging naar boven te willen gaan. Ik kan gewoonn niets meer fatsoenlijk selecteren.

 7. Avatar

  Na de update starten de pc niet meer op. Na opstarten in veilig modus, zijn alle bestanden beschadigd en dienen ze verwijderd te worden en op nieuwe gedownload te worden.

 8. Avatar

  Goedendag, na de installatie van 7.50 werkt mijn blue ray speler ineens niet meer. Doet helemaal niets meer, ik heb de cd er handmatig uit moeten halen. Ik heb in de veilige modus opnieuw 7.50 geinstalleerd helaas zonder gewenst resultaat. Iemand misschien een idee hoe dit op te lossen?

  • Thibault

   Dit schijnt inderdaad een bekend (en heel vervelend) probleem te zijn met de update. Blijkbaar hebben sommige mensen het probleem al sinds de vorige update. De update in veilige modus installeren was alvast een goede actie. Wanneer dat helaas niet werkt, denk ik dat het tijd wordt om contact op te nemen met PlayStation Support: https://www.playstation.com/nl-be/get-help/#!/

   • Avatar

    Thx. Heb ik gedaan maar antwoord is daar “jammer dan”. Irritante is dat je nu dus online games moet kopen (terwijl je die al op disc hebt). Irritant.

 9. Avatar

  Hoi, Ik heb m’n playstation 4 pro gekocht op 16 juni 2019 hij heeft het altijd super gedaan tot ik de update7.50 kreeg vorige week vrijdag en sinds dien kan ik niks meer hij blijft in veilige modus opstarten en heb alle opties al geprobeerd maar hij doet niks ik dan het logo van ps en dan gaat ie weer uit,Ik weet zeker dat die update niet deugd,want ervoor liep ie perfect,wat kan ik nu doen? Ben teneinde raad en heb van alles al geprobeerd.

 10. Avatar

  Hoi Thibault, Bij mijn pro werkt alles gelukkig nog maar op het werk bij één van mijn cliënten doet de ps4 helemaal niks meer. Ik heb alles al geprobeerd, de nieuwe download op USB gezet, gaf de hele tijd aan dat hij de USB niet vond, uiteindelijk in safe modus zegt hij dat de USB niet is aangesloten. foutmelding SU 413334
  Dus de update ervan af gooien is ook geen optie daar ik niet in het systeem terecht kan komen.
  Ook het telefoonnummer van hierboven geen gehoor.
  Hopelijk kan jij ons verder helpen?
  Mvg

  • Thibault

   Hi Kevin!

   Mijn eerste gok zou zijn dat de USB-stick niet goed werd geformatteerd ofzo. Het kan ook helpen wanneer je eens een andere USB-poort gebruikt (zoals de USB-poort achteraan).
   Als je het nummer niet kan bereiken, dan kan je het misschien eens vragen aan Sony via Twitter: https://twitter.com/AskPlayStation

 11. Avatar

  Beste mijn playstation is vastgelopen na de update er komt op maak verbinding met USB opslagapparaten waarop zich een updatebestand voor herinstallatie voor versie 7.50 of later bevindt je kunt het uptadebestand voor herinstaltie dawnloaden vanaf PlayStation.com kan jij mij soms helpen ??

 12. Avatar

  Ik krijg mijn PS4 niet meer uit de veilige mode.
  Ik heb de nieuwe update geïnstalleerd. daarna start die opnieuw op en krijg ik de melding systeem storage error.
  Ik weet nu niet meer wat ik moet doen.

  Kan iemand mij helpen?

  • Thibault

   Dag Lynn,

   Kan je in de veilige modus eens kiezen voor optie 7 (initialize PS4)?
   Je kan ook altijd Sony om hulp vragen via volgend nummer: 02 588 42 40

 13. Avatar

  Mijn ps4 bleef na de update continu vast hangen. Heb de boel gereset maar kom nu niet verder dan het gebruikers inlog scherm. Israël ik de gebruiker aanklikken, hangt hij weer vast en kan er niks meer mee

 14. Avatar

  Hi Thibault,
  Na update is tijdens het spelen van een online game de PS4 gecrashed. Wij hebben de originele PS4 harddisk 3 jaar geleden vervangen door een 2TB harddisk voor de hoeveelheid games 🙂 1e generatie PS4. We zetten vast in een veilige modus loop waarbij er alleen een systeem opslag status wordt gecontroleerd tot 30%, dan wordt gevraagd om controller. Enige optie dan is het updaten (wederom?) van het systeem via USB – waarbij het update bestand pertinent niet wordt herkend…

  • Thibault

   Hey Peter,

   Kan je nog in de veilige modus gaan? Moest dat lukken, probeer dan zeker eens om de database te reconstrueren.

   Moest dat niet lukken, dan kan je ook even proberen om de harde schijf even uit de PlayStation 4 te halen (wel eerst alle kabels loskoppelen) en daarna deze er gewoon weer terug in te steken.

   Moest dat ook niet lukken, dan kan je best even contact opnemen met de ondersteuning van PlayStation via 02 588 42 40.

   Veel succes!

 15. Avatar

  beste meneer thiboult ik heb sinds vandaag een software update gedaan maar er is nou een fout op getreden an de code (SU-30746-0 ik heb alles gedaan wat er moest gedaan worden maar nou zegt de ps4 dat ik de ps4 contoller moet verbinden met de usb kabel en druk vervolgens ps4 home knop in maar mijn controller connect niet hij blijft maar knipperen in het oranje en wit hoe is dit te oplossen mvg dennis

 16. Avatar
  Nathalie Teirlinck Beantwoorden

  Na de update hebben we problemen met de kleuren. Het rode van Netflix of Lego is nu blauw. Heeft er iemand een idee hoe dit kan opgelost worden?

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!