Vanaf september kan iedereen die beschikt over Xbox Game Pass Ultimate ook aan de slag met de streamingdienst Project xCloud. De prijs blijft gelijk.

Microsoft’s streamingdienst Project xCloud verkeert momenteel nog in een testfase, maar het ziet ernaar uit dat Microsoft klaar is om de dienst uit te rollen voor een breed publiek. Vanaf september wordt de service namelijk gebundeld met Xbox Game Pass Ultimate, de duurste versie (13 euro per maand) van Microsoft’s aantrekkelijke abonnement. Het is nog niet duidelijk of xCloud ook afzonderlijk verkrijgbaar zal zijn en hoeveel de dienst dan zal kosten.

Bij Xbox Game Pass Ultimate krijg je toegang tot Xbox Game Pass voor Xbox One en voor pc (beta). Daarnaast zit ook Xbox Live Gold inbegrepen in dat abonnement. Concreet krijg je dus toegang tot honderden verschillende games voor Xbox en (in mindere mate) voor pc. Dankzij xCloud kan je die games ook spelen via je smartphone. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een goede internetverbinding en een controller (zoals de Xbox-controller) die je kan verbinden met je telefoon. De games worden vervolgens gedraaid in een datacenter van Microsoft en alle beelden worden doorgestuurd naar je telefoon.

Tijdens onze testperiode was de applicatie enkel beschikbaar voor Android. Het bedrijf liet eerder al weten dat er ook wordt gewerkt aan een iOS-versie, maar een releasedatum ontbreekt voorlopig nog. Toen wij de service testten in mei, waren we nog niet volledig overtuigd. Zo waren games zoals Forza en Halo onspeelbaar wegens de vertraging en ook waren er problemen met de synchronisatie van audio.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!