Pokémon Unite brengt mensen...

Een aantal dagen geleden werd er een fonkelnieuwe Pokémon-game aangekondigd. Alleen zijn de fans daar niet zo tevreden mee.

Wat is Pokémon Unite?

Pokémon Unite werd aangekondigd tijdens de “Pokémon Presents” presentatie afgelopen woensdag. Het is voor het eerst dat we over deze game iets vernomen hebben. Pokémon Unite zou een MOBA game zijn die speelbaar is op smartphones en Switch. Er is sprake van cross-play dus je kan strijden tegen (of met) vrienden die geen Switch hebben. MOBA games kennen we wel. Grote namen in dit genre zijn League of Legends en DOTA 2.

Je kiest een Pokémon om mee te strijden. Je moet wilde Pokémon verslaan om punten en exp te verdienen. Door exp te verdienen zal je Pokémon levellen en (indien mogelijk) ook evolueren. Ook zal je kunnen kiezen welke aanvallen je Pokémon zal leren. Het is de bedoeling dat je op bepaalde checkpoints zoveel mogelijk punten verzamelt. Een game zou 10 minuten duren (wat veel korter is dan wat we gewend zijn van een MOBA). De laatste twee minuten van de match worden gescoorde punten verdubbeld. Wat dus wil zeggen dat je een grote achterstand nog steeds kan inhalen.

De game zou gratis te spelen zijn. Met daarbij een aantal microtransactions. Er is nog geen releasedatum bekend.

83k likes vs 151k dislikes

Een MOBA met Pokémon. Lijkt een leuk idee toch? Vanwaar alle dislikes dan?

De fans zijn heel teleurgesteld omdat ze eigenlijk iets anders hadden verwacht dan een free-to-play spin-off. Er wordt al een tijdje gespeculeerd over twee nieuwe Pokémon games: de Let’s Go games die zich zouden afspelen in de tweede generatie of de Diamonds/Pearl/Platinum remakes.

In de vorige Pokémon Presents werd onder andere Pokémon Snap 2 aangekondigd. In de achtergrond stonden heel wat Pokémon goodies.

Deze knuffels “hinten” meer naar de volgende Let’s Go games. Zo zien we rechts onderaan Eevee staan, samen met de twee tweede generatie evoluties van Eevee. Daarachter ook nog eens de twee versies van de Let’s Go games. Op de tweede verdieping zien we in het midden een tal van tweede generatie legendarische Pokémon en ook de eindevoluties van de starter Pokémon. Duidelijke hints naar de volgende Let’s Go games toch?

Fanart van de Let’s Go games in de tweede generatie

Naast de Let’s Go sequel zitten fans ook te wachten op de Sinnoh remakes. Wat uiteraard heel logisch lijkt na het pad dat Nintendo heeft afgelegd. De remake van de eerste generatie (Fire Red & Leaf Green) verscheen in 2004 op de GameBoy Advance. Daarna kregen we in 2009 de remake van de tweede generatie (SoulSilver & HeartGold) op DS. In 2014 kregen we de remake van de derde generatie (Omega Ruby & Alpha Saphire) op 3DS. Zie je de rode lijn hier? Er komt telkens een remake op een nieuwe console.

Vroeger kwamen de hoofdgames van Pokémon enkel uit op handheld consoles. Maar sinds kort hebben ze zich verplaatst naar de Switch. Wat dus wil zeggen dat de Switch de volgende in de rij is. De remake van de vierde generatie, zou dus op de Switch moeten komen. Natuurlijk is dit enkel speculatie. Maar, gezien de geschiedenis van Pokémon, lijkt het haast zeker.

Boooo een spin-off!

Na veel speculatie en een volle hypetrein zaten de fans ongeduldig te wachten op de aankondiging afgelopen woensdag. Toen werd er gepraat over Pokémon Unite. Oké, ze beginnen met iets kleins. Er werd gameplay getoond en… dat was het. Geen Let’s Go. Geen remakes. Enkel Pokémon Unite. Fans uiten hun ontevredenheid door de dislike knop in te drukken. Een aantal blijken echter wel tevreden te zijn.

Zeker niet zo slecht als het lijkt

De dislikes die binnenstromen zijn mensen die teleurgesteld zijn dat ze niet krijgen wat ze willen. Na een aantal overwinningen in de gamewereld zijn spelers misschien wat te hebberig geworden.

Persoonlijk was ik aangenaam verrast toen ik de aankondiging bekeek. Alleen voelt het aan alsof Pokémon de MOBA trein wel heeft gemist. Er was een tijd dat MOBA’s uit alle hoeken kwamen, alleen bleven slechts een aantal overleven. Het is wat laat om nu in het MOBA verhaal te stappen.

Strijden met Pokémon in LoL-stijl lijkt me zeker iets hebben. Natuurlijk zal het te zien zijn hoe erg er zal worden ingespeeld op de microtransactions, maar op zich zou het geen probleem moeten zijn. De meeste MOBA games zijn echter gratis te spelen. Je bent niet verplicht om aankopen te doen. Meestal zijn die aankopen dan pure cosmetics of om personages te kopen waarmee je wil spelen.

Ik kijk alvast uit naar deze Pokémon spin-off en heb een like gegeven aan de video.

Ben jij teleurgesteld in de aankondiging? Zal jij Pokémon Unite spelen of druk je ook op de dislike knop? Laat het weten in de comments!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!