Pokémon Sword & Shield zijn de twee nieuwe Pokémon-games die eraan zitten te komen. Voor het allereerst komen main line titles naar de console, namelijk de Switch. En dat doen ze in schtijl.

Hier is de Nintendo Direct die deze namiddag te zien was.

HUGE POKEMON

Sinds Pokémon X & Y experimenteert Pokémon met nieuwe dingen om de Pokémon battles een nieuwe draai te geven. Na Mega Evolution en Z-Moves hebben we iets nieuws. Heb je ooit naar Gundam gekeken? Wel, dat is het, maar met Pokémon.

Dynamaxed Raichu
Een Dynamaxed Raichu

Enter the Dynamax. Blijkbaar kunnen de Pokémon in de Galar Region gi-gan-tisch worden. Ik heb geen idee wat voor paddenstoelen er daar groeien, maar dit kan niet gezond zijn. De Dynamax kan maar 1x gebruikt worden per battle, net zoals Mega Evolution en Z-Moves. De Dynamax van een Pokémon duurt drie beurten en hun aanvallen worden veel sterker. Hoe dat precies werkt was niet duidelijk. We konden in de video enkel zien dat deze “max” aanvallen een spektakel met zich meebrengen.

Met Dynamax bij de collectie van éénmalige dingen die we kunnen doen in een battle zorgt het voor een hele nieuwe dynamiek. See what I did there?

Co-op

Deze Dynamax Pokémon komen ook in het wild voor. Om zo’n Dynamax Pokémon neer te halen heb je een team nodig. Dat dacht Nintendo althans. Je kan met vier spelers samenwerken om een Dynamax Pokémon neer te halen en daadwerkelijk te vangen met een gigantisch Pokéball.

Voor de Pokémon Go spelers onder ons is het te vergelijken met raid battles. Een gigantische Pokémon staat voor je neus met veel sterkere aanvallen dan normaal. Alleen heb je in deze “raid” battles een bepaalde strategie nodig. Ik hoop dat een strategie niet zoveel uitmaakt anders wordt dat erg lastig online… Zeker met de geweldige voice chat die Nintendo heeft. Oh wacht. Dat hebben ze niet….

In Pokémon Let’s Go werd er ook geëxperimenteerd met de co-op functie. Dat maakt de game een heel stuk makkelijker, maar het was wel leuk om samen met iemand je Pokémon avontuur te delen. Buiten de co-op functie heeft Pokémon Sword & Shield nog iets weg van Pokémon Let’s Go.

Open wilde wereld

Pokémon zijn te zien in het wild. Dat is toch wat te zien was in de Pokémon trailer. Gedaan met gras te laten groeien om zo wilde Pokémon tegen het lijf te lopen. Deze keer zijn ze fysiek te zien in de wilde wereld. Blijkbaar vond iedereen het idee leuk om tegen wilde Pokémon aan te botsen en zo een battle te starten. En ik moet toegeven dat het niet mis is.

Je kan de camera zelf besturen in de wilde gebieden en verschillend van het weer en tijd van de dag, zul je andere Pokémon vinden om tegen aan te botsen in deze gebieden. Het open wereld gebied zal zich enkel uitstrekken over de wilde gebieden waar je Pokémon kan vangen. Daarnaast denk ik dat je nog steeds van stadje naar stadje moet gaan en badges verzamelen. Zodat je Pokémon je blijven gehoorzamen.

Nieuwe Pokémon

We zagen ook in de Direct een aantal nieuwe Pokémon. Ik wil zo weinig mogelijk nieuwe Pokémon zien. Hoe leuk is het om een nieuwe Pokémon game te spelen, niet wetende welke Pokémon je zal vinden? Het enige wat ik wil is: HOEVEEL NIEUWE POKEMON KOMEN ER?

Mijn vaste plek voor Pokémon-gerelateerde info is Serebii.

Legendaries Sword & Shield
Nieuwe Legendaries. Links de legendary voor Sword. Rechts voor Shield.

Geen armored Pokémon?

Nope, daar werd nog niets van meegegeven. Of de roddels kloppen weten we dus nog niet. Wat ze nu getoond hebben is ook nog maar een heel klein deeltje van de nieuwe Pokémon-games. Het armored thema zou wel zeker passen in deze games. We moeten ook nog een tijdje wachten op de games, dus het is normaal dat ze niet alles meegeven.

Hoe lang moeten we nog wachten?

Grappig dat je het vraagt! De release van Pokémon Sword & Shield staat gepland voor 15 November 2019. Wanneer ik helaas volledig achter mijn bureau zal zitten om mijn lessen voor te bereiden van mijn stage…

En als je een hardcore fan bent net als ik kan je uiteraard de Double Pack pre-orderen. Dat zal ik namelijk doen eenmaal ik hem ergens kan vinden. Op dit moment heb ik nog nergens in België de Double Pack terug kunnen vinden.

babble5

Zo zie je mij, die iedereen inmaakt met een gigantische Jigllypuff, en hopelijk ook jou, on the Babblefield!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!