Ah, een decennium is voorbijgegaan, maar Pokémon laat er geen gras over groeien. In november kwamen nog de twee nieuwe games beschikbaar op de Switch. Wat is het volgende? Daar moet een nieuwe Pokémon Direct antwoord op geven.

Maar, wat kunnen we nu eigenlijk verwachten? Misschien zitten er zelfs meerdere games in de pijplijn, aangezien de Pokémon Direct een 20-tal minuten zal duren. Er is dus behoorlijk wat speculatie gaande op het internet.

4th gen remakes

Pokémon is al eventjes bezig met het heruitbrengen van de Pokémon games. na Fire Red/Leaf Green, Soul Silver/Heart Gold, Alpha Saphire/Omega Ruby is het tijd voor de vierde generatie. Deze games waren Diamond/Pearl en Platinum.

Concept art

Platinum heb ik als kind het vaakst gespeeld. Mijn favoriete Pokémon zijn dan ook aanwezig in deze generatie. Veel evoluties van oude Pokémon, net zoals de nieuwe vormen van oude Pokémon. Het opnieuw gebruiken van vergeten Pokémon en ze in de spotlight zetten is iets waar ik volledig achter sta.

Togekiss, Mamoeswine, Lucario, Porygon-Z, Gallade behoren tot mijn lijstje van favoriete Pokémon. Allemaal evoluties van oude Pokémon. Daarom kan ik zeker niet wachten tot deze games opnieuw beschikbaar worden op de Switch. God dat moet er goed uitzien, wat een jeugdsentiment!

Maar zal dit gebeuren? Pokémon Sword & Shield zijn amper twee maanden uit. Voordat ze een nieuwe Pokémon-game aankondigen, kunnen ze nog even Sword & Shield uitmelken.

Wild area Sword & Shield

Op dit moment is er een event bezig in de Wild Area van Pokémon Sword & Shield waar je een grotere kans hebt om Gigantamax Snorlax te vinden. Dit event vindt nu nog plaats tot en met 9 januari. De dag van de direct. Toevallig, of niet?

Aangezien er nog Gigantamax Pokémon zijn die nog niet te vinden zijn in het spel, kan het goed zijn dat Pokémon een nieuw event zal aankondigen tijdens deze direct.
Ook werd er nog door dataminers een lijst gevonden van een aantal Pokémon die nog niet in de game te vinden zijn en niet in de dex zitten, maar wel in de game-data verstopt zitten. Daaronder vallen de twee achtergelaten Kanto starters, Squirtle en Bulbasaur. Het kan dus zijn dat deze tijdens een event beschikbaar zullen worden gesteld in Max Raid battles die te vinden zijn in de Wild Area.

Wat is een Gigantamax Pokémon?

Een Gigantamax Pokémon is een Pokémon die een speciale vorm wanneer deze Dynamaxet. Deze Gigantamax Pokémon zijn enkel terug te vinden in Max Raid battles of via speciale evenementen. Het is niet mogelijk om een Gigantamax Snorlax uit een ei te laten komen. De Snorlax die uit het ei komt zal, altijd, een gewone vorm aannemen wanneer deze wordt ge-Dynamaxed.
Gigantamax hebben ook telkens een speciale G-Max move. Zo heeft Meowth een G-Max Gold Rush en Butterfree een G-Max move Befuddle.

Pokémon Home

Pokémon Home is net zoals Pokémon Bank een app die Pokémon kan verplaatsen van de 3DS games naar de Switch games. Op dit moment zijn er 400 verschillende Pokémon beschikbaar in Sword en Shield, maar je oude Pokémon kunnen niet zomaar achtergelaten worden. Hoewel er met de dexit een deel van de Pokémon worden weggelaten blijft het wel mogelijk om, degene die wel in het spel aanwezig zijn, van vorige games over te zetten.

Pokémon Home zou in het begin van 2020 uitkomen. Wel, we zijn 2020, maar er is nog geen releasedatum. Een releasedatum zou dus wel aangekondigd kunnen worden tijdens deze Direct.

Pokémon Sleep

Pokémon Sleep zou je moeten aanmoedigen om meer te slapen en je belonen om dit te doen. Hierover werd er kort gepraat tijdens een direct in mei 2019, maar verder bleef het slaapverwekkend stil over deze ‘game’.

When & Where?

Op dit moment kunnen we enkel speculeren. Op 9 januari om 15:30 weten we eindelijk meer.

En zo zie je mij, die 15:20 met wat nootjes voor zijn laptop zit, en hopelijk ook jou, in the Gamerverse!

In dit artikel

Pokémon Shield

Pokémon Shield

Ontwikkelaar: Game Freak

Uitgever: The Pokémon Company / Nintendo

Platformen: Nintendo Switch

Releasedatum: 15/11/2019

Koop deze game:

logo bol.com

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!