De PlayStation Store is tijdelijk offline gehaald in China. Het zou om een “security upgrade” gaan.

Sony heeft de PlayStation Store tijdelijk offline gehaald voor Chinese gamers. Het is niet geheel duidelijk wat de achterliggende redenen precies zijn, maar volgens een bericht op het Weibo-account van PlayStation gaat het om een “security upgrade”. Het is echter onduidelijk wat hiermee wordt bedoeld.

Volgens gaming journalist Daniel Ahmad is de digitale winkel reeds onbereikbaar sinds 7u ’s ochtends lokale tijd. Er is geen enkele indicatie wanneer de PlayStation Store weer zijn virtuele deuren zal openen. Mogelijk zit er een juicy verhaal achter, want Daniel laat ook het volgende weten: “De enige reden waarom ik dit post is – en ik maak geen grap – omdat een Xbox fanboy op Weibo claimde dat ze aan de autoriteiten rapporteerden over bepaalde achterdeuren die het mogelijk maken om gemakkelijk over te schakelen naar overzeese diensten.”

Op dit moment weten we dus nog bitter weinig. Wanneer er nieuwsupdates zijn, passen we dit bericht – zoals altijd – aan met alle nieuwe info.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!