PlayStation blijft maar los gaan met sales. En maar goed ook, want de zomer komt eraan. En voor ons gamers is het dus een noodzaak om een stapel games bij ons te hebben zodat we ons kunnen opsluiten voor al dat akelig zonlicht. Hier zijn onze aanraders van de Big in Japan sale.

Monster Hunter World

Wie raadt het aan? Timon
Prijs? 19,99 euro

Monster Hunter World is niet mijn eerste Monster Hunter game. Het is wel de enige die ik meer dan 10 uur heb gespeeld. Dit is ook de eerste keer dat een Monster Hunter game niet wordt uitgebracht op een Nintendo-console. In plaats van zich te richten op de hardcore JRPG mechanics hebben ze hier en daar wat aanpassingen gemaakt zodat de anderen in de wereld hun tanden er ook in konden zetten. En het is één van mijn meest gespeelde games ooit.

Mocht je deze games niet kennen zal ik het simpel even uitleggen. Je jaagt op grote dinosaurus-achtige monsters en je hebt 12 verschillende wapens die je onder de knie kan krijgen. Veel verschillende speelstijlen dus. De hunts op deze monsters duren ook geen 5 minuten (tenzij je erg goed bent). Je moet toch wel gemiddelde 20 minuten vrijmaken om een hunt te voltooien. Deze game heeft wel een lange leercurve. De eerste 20 uur zijn de lastigste. Zeker als je een nieuwkomer bent in deze franchise.

Denk dus wel even na of het genre je ligt wanneer je deze koopt en weet dat het met een goede vriend erbij altijd leuker is.

The Last Guardian

The Last Guardian

Wie raadt het aan? Thibault
Prijs? 16,49 euro (PS+)

The Last Guardian is cultuur, en niet alleen omdat de game zo lang in ontwikkeling is geweest (hij zou oorspronkelijk verschijnen voor de PS3). Daarnaast is het namelijk ook persoonlijke cultuur. Mijn veelgebruikte gebruikersnaam icola007 is dan ook afgeleid van deze game. Want hoe zou een kind zonder inspiratie anders zijn gebruikersnaam moeten verzinnen? Juist, je kijkt even rond je en benoemt dingen die je ziet. Een poster van James Bond, een glas Cola (ondertussen ben ik full-time Pepsi-fanboy) en de game Ico. Dat was makkelijk!

Maar goed, aan persoonlijke nostalgie heb jij natuurlijk niet veel. Wat dacht je dan van de unieke band tussen je vogelhonddraak Trico en het hoofdpersonage? Het aaibare monster is niet zo snugger (te wijten aan een belabberde AI), maar de emotionele lading tussen de twee protagonisten ontplooit zich heel mooi gedurende de game. Grafisch is de game niet om de vingers bij af te likken, maar komaan, zo oppervlakkig ben je niet toch? Nee he. Dacht ik wel.

Dragon Quest Builders

Wie raadt het aan? Timon
Prijs? 35,99 euro

Dragon Quest is een fantastische franchise. En hoewel ik nooit de main game titels heb gespeeld, speel ik wel alle spin-offs. En naast Dragon Quest Monsters is dit toch wel één van de beste. Een fantastische cross-over tussen Minecraft styled games en de Dragon Quest franchise. Je jaagt op iconische monsters in de Dragon Quest wereld terwijl je quests vervult voor de bewoners en geweldige stad in elkaar steek. Zeker met de aankondiging van de tweede Dragon Quest Builders is het zeker een aanrader om deze te spelen in afwachting.

Resident Evil 2

Wie raadt het aan? Thibault
Prijs? 39,99 euro

Aah, wat is Resident Evil 2 genieten geblazen. Die intro bij het tankstation, dat zijn toch momenten waar je als gamer voor leeft? En ja, je zal vloeken bij de vereiste inventory management, maar desalniettemin heeft de game updates gekregen om te voldoen aan de moderne (en veeleisende) gamer.

Grafisch ziet het er prachtig uit en Capcom blijft trouw aan de kracht van de originele game. Dat betekent spanning ten top en niet te kwistig omgaan met je munitie. Resident Evil 2 is ook een van die games waar ik er nog eens een old-school notitieboekje bij nam om notities, locaties, puzzels, … te noteren. En oh, wat heb ik dat gemist.

World of Final Fantasy

Wie raadt het aan? Timon
Prijs? 12,99 euro

World of Final Fantasy is zonder enige twijfel de beste monster collector die ik ooit heb gespeeld. Maar daar zal ik het nog eens uitgebreid over hebben. Een perfecte cross-over tussen een monster collector game en de wonderlijke wereld van Final Fantasy. Final Fantasy is talrijk aan verschillende monsters, dus waarom ze niet allemaal verzamelen?

Deze monster collector heeft wel een hele leuke vernieuwende mechanic namelijk: het Stacken. Je kan kleine monsters op grotere monsters plaatsen. Het klinkt absurd maar het zorgt voor zoveel meer mogelijkheden in de game. Als je een fan bent van Pokémon of Final Fantasy is dit zeker een aanrader. Ben je fan van beide? Dan is dit dé game voor jou. Zelf had ik voor deze game nog geen enkele Final Fantasy gespeeld, maar het monster collector genre is wel mijn veld van expertise.

Eervolle vermelding

Prey: Digital Deluxe Edition

Wie raadt het aan? Thibault
Prijs? 14,99 euro

Prey, de first-person sci-fi shooter van Arkane Studios, was nog nooit zo laag geprijsd. Je zal hem niet vinden in de Big in Japan sale, maar wel in de sale van games onder de 15 euro. Reden genoeg om ermee aan de slag te gaan!

Net zoals Alien: Isolation, teert Prey ook enorm op zijn sfeer. Dan kon de combat misschien een tikkeltje beter, maar wanneer je steeds speelt met ingehouden adem zie je dat al snel door de vingers. Prey speel je dus vooral voor de unieke sfeer, want het verhaal is nogal dun en zal niet de reden zijn waarom de game je bij de keel grijpt. Betaal de lage prijs en dompel je onder in de spannende sci-fi setting van Prey.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Gamerverse
Author

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!