Klokslag middernacht begon Playstation met een livestream: State of Play. Onze helden bekeken het voor je en vertellen je wat er nu precies in voorkwam en hoe ze daarover denken.

Timon ziet het komende jaar al volledig zitten door een kleine trailer die te zien was van een game die velen waren vergeten, behalve hij uiteraard, tevoorschijn kwam. Thibault kon dan weer herinneringen ophalen met een releasedatum voor MediEvil.

Monster Hunter World – Iceborne

By Timon

Monster Hunter World is één van de weinige games waar ik 100+ uur aan heb gespendeerd. In het begin vond ik het maar niets, maar eens ik voorbij die overweldigende leercurve was, was ik vertrokken. En ik zal nog niet stoppen, want er zijn geruchten dat de platinum wel 300 uur van je leven vraagt. Toen de Iceborne expansion voor het eerst werd geteased – vijf maanden geleden – zei ik tegen mezelf dat ik de game al lang niet meer zou spelen. Maar dat had ik dus mis. Ik speel op dit moment zelfs nog dagelijks Monster Hunter World. Er blijven telkens nieuwe events opduiken. En ik moet Capcom wel bedanken om de game zo lang te onderhouden met gratis nieuwe toevoegingen voor de game.

Deze expansion is het wel anders. Niet alles kan gratis blijven. De expansion Iceborne is op dit moment te vinden in de Playstation Store voor 40 euro. Waarbij er nog een digital deluxe edition is van 50 euro en zal beschikbaar zijn 6 september. Maar we kunnen niet klagen. Met een geheel nieuw gebied vol met monsters zou ik er zelfs meer voor over hebben. Al die nieuwe weapons en armor. Die zullen me zeker terug in mijn jaagwereldje slepen.

Velen zijn hyped omdat er geweldige monsters terugkeren van vorige Monster Hunter games. Voor mij is dit echter een geheel nieuw gebied aangezien dit mijn eerste Monster Hunter game was die ik echt heb gespeeld. Nieuwe monsters zijn altijd welkom!

MediEvil

By Thibault

Aah, vakantieherinneringen. Ik was een kleine ukkepuk en we trokken met de auto naar Zuid-Frankrijk. Dat kan je echter niet zomaar doen, je moet je goed voorbereiden zodat je de rit overleeft. Daarom trok ik de dag voordien naar Game Mania, op zoek naar nieuwe games voor mijn PSP. In de budgetbak trof ik MediEvil aan. De artwork sprak me aan en zonder te weten wat de game eigenlijk inhield, besloot ik hem mee te nemen op reis. Veel weet ik niet meer van die reis, maar ik weet wel dat het charmante sfeertje van MediEvil me betoverde.

De aangekondigd PS4-remake kon dan ook op mijn onvoorwaardelijke liefde rekenen. De middeleeuwse hack- en slash is niet alleen terug met een nieuwe trailer, maar brengt ook een releasedatum mee. Op 25 oktober kunnen we Sir Daniel Fortesque terug op onze PS4 verwelkomen!

Riverbond

By Timon

Een dungeon crawler? Ik lieg niet als ik zeg dat de rogue-like dungeon crawlers mijn favoriete games zijn (zoals Isaac). De game heeft een leuke en speelse stijl en hopelijk een hele hoop diepte in de game. Op het eerste zicht ziet het er best wel simpel uit.

Maar er is co-op. En er zijn skins van andere indiegames! Mijn hartje gaat altijd sneller slaan als ik zie dat indiegames andere indiegames ondersteunen door bijvoorbeeld skins erin te stoppen. En toevallig zit er ook een Bullet in van Enter the Gungeon, een populaire dungeon crawler.

Riverbond komt deze zomer al aan. Zo heb ik weer iets om mij mee bezig te houden.

Predator: Hunting Grounds

By Thibault

Een andere game die tot leven kwam tijdens State of Play, is Predator: Hunting grounds. De game wordt ontwikkeld door IllFonic (Friday the 13th: The Game, Star Citizen, Sonic Boom: Rise of Lyric, etc.) en verkeert op moment van schrijven nog in een vroege ontwikkelfase. De release staat gepland voor 2020 dus er zijn alvast wat details die je een idee geven over de game.

Predator: Hunting Grounds is een multiplayerervaring tussen twee teams. Het ene team is een elitetroep uitgerust met de beste wapens terwijl een andere speler de rol van Predator op zich neemt; een sluiperige acrobatische moordmachine. De elitetroep moet missies uitvoeren zoals vijanden elimineren of belangrijke items veiligstellen, terwijl het wel duidelijk is wat het doel van de Predator is…

FINAL FANTASY 7 REMAKE

By Timon

O. MIJN. GOD. Het jaar is 2015. Ik ben met wat popcorn aan het kijken naar de E3 (live natuurlijk, that’s just how I roll). Cloud komt zwaaien met zijn veel te groot zwaard (grapje, een zwaard kan niet groot genoeg zijn) en ik was helemaal verkocht. Final Fantasy 7 is volgens vele fans één van de beste in de franchise dus het was een terechte keuze om deze te remaken.

Velen dachten dat de game dood was. Velen waren de game al vergeten. Velen geloofden er niet meer in. Maar ik was anders! En 4 jaar later horen we voor het eerst weer iets van de game. En niet zomaar! Met een geweldige trailer. Square Enix had al laten weten dat ze de game misschien (ja… “misschien”) wat te vroeg teaseden. Maar nu doen ze het opnieuw! Dat zou wel eens een teken kunnen zijn dat de game bijna af is. Ik verwacht dus dit jaar nog veel informatie wat betreft deze game. En ik zal het nu al zeggen, volgend jaar zit ik, rond deze tijd, die game te spelen op mijn PS4! Golden Chocobo’s breeden in HD, yes!

Away: The Survival Series

By Thibault

De natuur is mooi en dieren zijn lief, dat weten we. Toch is het door de ogen van een dier niet altijd zo’n mooie plaats. Dat kan je nu zelf ervaren in Away: The Survival Series. De nieuwe PS4-game plaatst je in de schoenen (poten?) van een suikereekhoorn (zoek maar op). De natuur wordt bedreigd en jij moet zien te overleven. Beschouw het gerust als een interactieve natuurdocumentaire waarin je de overlevingstocht van een dier volgt die zich in hachelijke situaties bevindt.

Een releasedatum ontbreekt voorlopig nog.

En zo zie je onze helden, die met sparkelende oogjes verlangen naar deze games, en hopelijk ook jou, on the Babblefield!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Gamerverse
Author

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!