Update (14 januari, 11u45)

Ondertussen heeft Sony reeds bevestigd dat PlayStation niet aanwezig zal zijn op de E3-beurs in juni.

Origineel bericht (13 januari, 19u50): PlayStation skipt E3-beurs mogelijk opnieuw

Nadat PlayStation vorig jaar vriend en vijand verbaasde door zijn kat te sturen naar E3 2019, ziet het er nu naar uit dat de gamingreus ook in 2020 afwezig zal tekenen op de beurs.

Het is geen geheim dat de E3-beurs reeds een tijdje op zijn retour is. Deelnemen aan de beurs kost voor uitgevers stukken van mensen en dan lopen ze nog eens in de schaduw van alle andere aanwezigen die ook hun nieuwste onthullingen uit de doeken doen. Sinds streaming gemeengoed is geworden, doen ontwikkelaars en uitgevers het dan ook liever zelf. Denk bijvoorbeeld aan Nintendo met hun Nintendo Direct, PlayStation met hun State of Play (dat verdacht goed op de Nintendo Direct’s lijkt) en Microsoft met hun X019-event. Er lijkt voorlopig geen beterschap op komst te zijn voor de E3-beurs, want alles wijst erop dat PlayStation ook dit jaar weer afwezig zal zijn.

Ons verhaal begint bij een Tweet van Kotaku-redacteur Jason Schreier. In zijn tweet laat hij weten dat de E3-beurs volgens hem in de slechtste staat ooit verkeert. “Vorig jaar was E3 halfleeg, dus het zou volkomen logisch zijn als Sony deze opnieuw zou overslaan,” schrijft hij. Ik verwacht dat ze in plaats daarvan hun eigen grote PS5-evenement(en) aankondigen.” Die tweet werd kracht bijgezet door video game analyst Daniel Ahmad. “We zouden hier vandaag meer over moeten horen,” zegt hij in een reactie op de tweet.

Daniel en Jason hebben zich in het verleden al laten kennen als betrouwbare bron, dus de kans is groot dat er effectief iets van aan is. Op dit moment heeft Sony nog niet officieel afwezig getekend op de E3-beurs in juni, maar wellicht zal PlayStation dus héél binnenkort een nieuwsbommetje droppen…

Sony heeft hun PlayStation 5 ook nog niet getoond aan de wereld (in tegenstelling tot Microsoft’s Xbox Series X). Tijdens hun CES-persconferentie kondigde het bedrijf wel het logo voor de PS5 aan.

ps5 logo

Zou een toekomst zonder E3-beurs een gemis zijn?

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!