Het enige dat PS Plus wil voor zijn verjaardag is een maand zonder geklaag.

We vergeten de haat-liefdeverhouding die velen hebben met PlayStation Plus even vandaag, want we vieren de tiende verjaardag van de service!

Vandaag viert Sony dat de onlinedienst PlayStation Plus reeds 10 jaar bestaat. De dienst werd voor het eerst in juni 2010 gelanceerd op PlayStation 3, PlayStation Vita en zelfs de PSP. Nog voordat er maandelijks games werden weggegeven, was Wipeout HD reeds gratis beschikbaar via PlayStation Plus.

Pas twee jaar later, in juni 2012, introduceerde PlayStation maandelijkse games voor de dienst. In het eerste jaar gaf PlayStation zo’n 64 games weg aan PlayStation Plus-leden. Het is echter pas sinds de introductie van de PlayStation 4 (eind november 2013) dat de dienst echt succesvol werd. Ondertussen werden er reeds meer dan 1000 games gratis aangeboden via PlayStation Plus en zijn er 41,5 miljoen gebruikers.

Populairste games

Ook interessant is dat Sony inzicht geeft in de populairste PlayStation-plus games. Daarvoor baseert het bedrijf zich op het aantal keer dat een game wordt gedownload. De ranglijst van de 5 populairste games ziet er in april 2020 zo uit:

  • Call of Duty: Modern Warfare Remastered
  • Sonic Forces
  • Shadow of the Colossus
  • Call of Duty: Black Ops III
  • Destiny 2

PlayStation Plus heb je uiteraard ook nodig om online te kunnen gamen. De vijf online multiplayergames die wereldwijd het meest gespeeld worden door PS Plus-leden, zijn in april 2020:

  • Grand Theft Auto V
  • Tom Clancy’s Rainbow Six Siege
  • Call of Duty: Black Ops III
  • Destiny 2
  • Call of Duty: Black Ops IV

Extra game in juli en gratis thema

Om de tiende verjaardag te vieren, geeft PlayStation in juli een extra game weg bovenop het reguliere aanbod van twee PS Plus-games. Vanaf 7 juli (en tot 3 augustus) kunnen PS Plus-leden NBA 2K20, Rise of the Tomb Raider (20 Year Celebration) en Erica toevoegen aan hun digitale bibliotheek. Later deze week wordt er ook een gratis PS4 thema uitgebracht om de verjaardag te vieren. Ook komt er een gratis multiplayerweekend (4 en 5 juli) zodat ook mensen zonder PlayStation Plus online kunnen gamen.

playstation plus 10 jaar infographic

Ben jij een tevreden PS Plus-klant of is het voor jou een noodzakelijk kwaad? Laat het weten in de comments!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

1 reactie

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!