Indies Assemble!

Als indie-lover ben ik altijd blij met meer. De Nindies (Nintendo indies) en [email protected] zijn er al, en nu komt PlayStation ook met een Indie spotlight.

Op de PlayStation Blog werd aangekondigd dat PlayStation meer zou inzitten op indies. De topman van PlaySation indies, Shuhei Yoshida, kondigde gisteren het “Initiative” aan. De ontwikkelost van een triple-A stijgt alleen maar en daarom predikte de voormalige PlayStation-baas Shawn Layden eerder nog voor kortere games. Aangezien de kost zo hoog ligt, vinden grote bedrijven het een te groot risico om te investeren in nieuwe concepten, volgens de blogpost. Daarom wil PlayStation de indie developers steunen en indies in de spotlight plaatsen.

In de blogpost wordt aangekaart dat PlayStation altijd gelooft in nieuwe concepten.

“PlayStation heeft altijd games omarmd met volledig nieuwe concepten, zoals PaRappa the Rapper, Katamari Damacy, LittleBigPlanet en Journey, en we kijken uit naar welke nieuwe verrassende ideeën er nog komen!”

– Shuhei Yoshida

Er werd ook gezegd dat er nu ook indie games zullen komen naar PS Now. De eerste game in juli zal “Hello Neighbor zijn. Daarbuiten werden nog negen nieuwe indie titels aangekondigd voor PS4/PS5.

Ben jij een fan van indie games? Wat vind je de meest bizarre matchup?

Editors Opinion

Als van fan indies ben ik zeer tevreden dat PlayStation hier meer aandacht aan zal besteden. Aan PS Now heb ik nooit veel aandacht geschonken aangezien ik de meeste games heb die erop staan en ook omdat ik meestal indie games koop. Indies kwamen niet echt op PS Now, toch niet degene die ik wou. Nu PlayStation daar meer op gaat focussen, wordt het misschien tijd om dat abonnement nog eens deftig te bekijken.

De Switch is nu wel de go-to console als het gaat om indie games. Op vele Kickstarter Campaigns is vaak te zien dat de games naar PC komen én naar Switch. Soms wordt er nooit gesproken over PlayStation. Hopelijk komt er wat verandering in de zaak met het Indie Initiative. Zo kan ik ook Platinum trophies verdienen van mijn favoriete indies!

- Timon

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!