Het coronavirus maakt het voor iedereen wat lastiger, dus iedereen kan alle hulp gebruiken. PlayStation draagt zijn steentje bij door gratis games weg te geven en door de indiemakers financieel te steunen.

In een blogbericht heeft PlayStation het nieuwe Stay at Home Initiative aangekondigd. Het initiatief bestaat uit een tweeluik. Enerzijds geeft PlayStation twee gratis games weg aan alle gamers. Je hebt dus geen PlayStation Plus nodig om deze games gratis te scoren en bovendien blijven ze voor altijd van jou eens je ze hebt ‘aangekocht’. Het gaat om Uncharted: The Nathan Drake Collection en Journey. Beide games zijn van 15 april tot 5 mei gratis te verkrijgen in de PlayStation Store. Opvallend is dat The Nathan Drake Collection in China en Duitsland wordt vervangen door Knack 2.

playstation play at home

Het tweede deel van het initiatief steunt kleinere ontwikkelaars die ook kreunen onder de coronacrisis. Concreet maakt PlayStation 10 miljoen dollar vrij voor getroffen indie-ontwikkelaars. Binnenkort voorziet PlayStation meer concrete info over dit initiatief, zoals hoe gedupeerde ontwikkelaars in aanmerking kunnen komen voor financiële steun.

Sony vraagt ook om er rekening mee te houden dat het mogelijk iets langer kan duren om de games te downloaden. De netwerken hebben het namelijk zwaar te verduren tijdens deze periode en daarom heeft Sony de snelheid van hun eigen netwerk wat teruggeschroefd.

Vergeet dus zeker niet om morgen de twee games gratis toe te voegen aan je PlayStation-bibliotheek!

In dit artikel

uncharted the nathan drake collection

Uncharted: The Nathan Drake Collection

Ontwikkelaar: Naughty Dog

Uitgever: Sony Interactive Entertainment

Platformen: PlayStation 4

Releasedatum: 07/10/2015

Koop deze game:

logo bol.com

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!