Tijd om een bijbaan te zoeken.

Een van de grote vragen over de PlayStation 5, is hoeveel het apparaat het kosten. Daar heeft Amazon mogelijk vandaag een antwoord op gegeven.

Er heersen nog heel wat vraagtekens bij de PlayStation 5: welke games zullen verschijnen, wat wordt de releasedatum en vooral, hoeveel zal het apparaat kosten. Op Amazon UK verscheen vandaag een placeholder voor de PlayStation 5, zo ontdekte een gebruiker van HotUKDeals. Vooral interessant is dat er een prijs van 599,99 pond wordt aangegeven. Het verleden heeft ons geleerd dat de PlayStation 5 dan hoogstwaarschijnlijk simpelweg 599,99 euro wordt.

Toch moet de vermelding genuanceerd worden. Volgens een gebruiker van de deals-website was de 1TB-versie namelijk ook verkrijgbaar voor dezelfde prijs. Op Amazon UK stonden er ook heel wat dummy’s voor PS5-games, alsook Xbox Series X-games, al worden de games niet bij naam genoemd. Veel van de games zijn ondertussen weer verwijderd.

Volgens een Reddit-gebruiker zijn er momenteel 118 dummy-producten voor PS5 en 132 voor Xbox Series X, inclusief consoles, games en accessoires. Er zijn ook ongeveer 170 dummy-producten voor current-gen games.

Het is nog niet bekend hoeveel de Xbox Series X zal kosten, maar volgens analisten wacht Microsoft de prijs van de PlayStation 5 af om vervolgens de Xbox Series X goedkoper te maken dan de nieuwe console van Sony.

Of de prijs al dan niet klopt zal nog even een vraag blijven, maar het feit dat er vandaag een placeholder voor de PlayStation 5 verscheen zou er echter op kunnen wijzen dat we tijdens het PlayStation 5 evenement van morgen de console te zien gaan krijgen en ook meteen een prijs zullen voorgeschoteld krijgen. Vooralsnog is het niet duidelijk wat we precies te zien gaan krijgen tijdens het digitale evenement, want in de officiële communicatie heeft Sony het enkel over “games voor PS5”.

Zou jij een PlayStation 5 kopen voor 600 euro? Laat het weten in de comments!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!