Door de COVID-19 crisis is niets nog zeker, maar Sony neemt alvast wat onzekerheid weg door te herbevestigen dat de PlayStation 5 nog steeds dit jaar zal verschijnen.

Tijdens een presentatie over het fiscale jaar, liet Sony wat interessante feiten weten. Zo verkopen PlayStation 4 consoles nog steeds als zoete broodjes, is de omzet van netwerkdiensten gestegen en – vooral – er zijn geen grote problemen in de ontwikkeling van games of van de PlayStation 5.

“Alhoewel er een kleine impact is geweest op de productie van PS4 hardware als gevolg van problemen in de toeleveringsketen van componenten, wordt de vraag op korte termijn aangepakt met de huidige voorraad en de verkoop stijgt mooi. De verkoop van games die gedownload werden via het netwerk, alsook PS Plus en PlayStation Now is aanzienlijk gestegen,” laat het bedrijf weten in een statement.

“Wat betreft de lancering van de PlayStation 5, hoewel factoren zoals thuiswerkers en beperkingen op internationale reizen enkele uitdagingen hebben opgeleverd met betrekking tot een deel van het testproces en de kwalificatie van de productielijnen, vordert de ontwikkeling met de lancering van de console gepland voor het najaar van 2020. Op dit moment zijn er geen grote problemen ontstaan in de pijplijn voor de ontwikkeling van game software voor Sony’s eigen first-party studio’s of de studio’s van haar partners.”

Meer digitale games

De trend van digitale games blijft stijgen. Hoewel Sony iets minder games verkocht dan vorig jaar, werden 51% van de games uit fiscaal jaar 19/20 digitaal verkocht, in tegenstelling tot 37% in fiscaal jaar 18/19. In de maanden januari tot en met maart van dit jaar, was de verkoop van digitale games (66%) zelfs ruim hoger dan die van fysieke games.

Sony liet ook weten dat het aantal gespeelde uren met 1,5 keer gestegen is in vergelijking met de kerstperiode. Het is dus duidelijk dat de coronacrisis ervoor zorgt dat we massaal aan het gamen slaan.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!