Pikmin 3 is een van die Wii U-games die veel te weinig aandacht kreeg door het matige (zacht uitgedrukt) succes van het platform. Daarom brengt Nintendo de game nu naar Switch, al hoef je duidelijk geen grafische upgrade te verwachten.

Wat eerder reeds een hardnekkig gerucht was, wordt nu officieel bevestigd door Nintendo. Pikmin 3 komt in een Deluxe-variant naar de Nintendo Switch. Concreet betekent dit dat je nieuwe content krijgt, meer opties om met andere spelers samen te spelen en ook verschillende opties om de game toegankelijker te maken voor beginners. Tot slot krijg je ook alle eerder verschenen DLC-content.

In de Switch-versie zal je het hele verhaal en de zijmissies in co-op kunnen spelen met een vriend. Tot de toegankelijkheidsopties behoren onder andere lock-on-targeting, optionele hints en de mogelijkheid om de game op een lager tempo te spelen. De in-game camera die reeds beschikbaar was in Pikmin 3, keert ook terug.

In Pikmin speel je als captain Olimar die samen met zijn Pikmin-troepen vijanden verslaat en puzzels oplost. Het doel: overleven op de vreemde planeet waar je bent neergestort en uiteindelijk terug naar huis kunnen keren. Elk soort Pikmin heeft zijn eigen vaardigheden, waardoor je ze steeds op een slimme manier moet inzetten. Met de komst van de Switch-versie is dit het ideale moment om deze unieke game eens een kans te geven!

Pikmin 3 Deluxe komt op 30 oktober naar Nintendo Switch.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!