De populairste gamer op YouTube heeft een contract getekend waarmee hij enkel nog op YouTube mag streamen.

Nu er steeds meer livestreamingplatformen zijn (Twitch, Mixer, YouTube, Facebook Gaming, etc) is er een exclusiviteitsoorlog gaande. Alle platformen willen de grote publiekstrekkers natuurlijk exclusief op hun platform houden en daar gaan dikke contracten mee gemoeid.

Eerder tekende Ninja een contract met Microsoft waardoor de streamer nu nog exclusief op Mixer te bekijken is. PewDiePie bewandelt nu een gelijkaardig pad, want hij heeft een contract getekend met YouTube waardoor hij niet op concurrerende platformen mag streamen, zo meldt VG247.

YouTube is mijn thuis geweest voor meer dan een decennium en livestreaming op het platform voelt als een natuurlijke keuze in mijn zoektocht naar nieuwe manieren om content te maken en in interactie te gaan met fans

Felix “PewDiePie” Kjellberg

Het is behoorlijk opvallend dat YouTube de ster een contract aanbiedt, want de creator heeft lang geen vlekkeloos blazoen. Eerder betaalde bij twee mannen in India om een bord met “Death to all jews” vast te houden. YouTube bestrafte dit door zijn YouTube Red realityreeks te schrappen. Vervolgens maakte hij in een PUBG stream racistische opmerkingen, waardoor Disney alle banden met hem verbrak.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!