In mei kunnen PS Plus-leden aan de slag met Cities: Skylines en Farming Simulator, maar die selectie games is duidelijk te min voor heel wat leden. Er werd namelijk een petitie gestart om de selectie te wijzigen.

Je kan nooit iedereen gelukkig stemmen en dat wordt elke maand weer duidelijk wanneer de PlayStation Plus line-up werd aangekondigd. Begin deze week werd aangekondigd dat PS Plus-leden in mei de beschikking krijgen over Cities: Skylines en Farming Simulator, maar die keuze wordt voor velen niet in dank afgenomen.

En zoals het het internet betaamt, werd hier uiteraard ook een petitie voor gestart. De petitie richt zich aan PlayStation-topman Jim Ryan. “Na het lek rond Dark Souls Remastered en Dying Light, werden duizenden PlayStation fans enthousiast over de beste PS Plus lineup in een lange tijd, enkel om met stomheid geslagen te worden door een ogenschijnlijk late aprilgrap in de vorm van Farming Simulator 19 en een rip-off van SimCity,” staat te lezen als beschrijving. “Wijzig de lineup. Doe het voor de NHS (National Health Service, het openbare gezondheidszorgstelsel van het Verenigd Koninkrijk, nvdr) en voor allen die geïsoleerd lijden. Doe het voor de gamers! Dan gaan we voor je applaudisseren, Jim Ryan. Tot die tijd blijven we bedroefd, buitengesloten en in de steek gelaten in een lockdown quarantainenachtmerrie waar we MAÏS kweken.”

Op moment van schrijven werd de petitie reeds door meer dan 7000 mensen ondertekend.

Serieus of satire?

Er zit best wat humor in de beschrijving, dus het is moeilijk te zeggen hoe serieus de oprichter precies was. Mogelijk is het net een vorm van satire, waarbij de oprichter net probeert duidelijk te maken dat de keuze van PlayStation Plus games compleet overschaduwd wordt door de huidige problematieken in de wereld. Misschien denken we te veel na, dat kan ook.

Het is niet de eerste keer dat er zo’n grote backslash komt op een gratis game voor PlayStation Plus. In juli was dit ook het geval met Pro Evolution Soccer 2019. Die game werd uiteindelijk door Sony vervangen door Detroit: Become Human. Sony gaf toen geen reden voor de wijziging.

In dit artikel

farming simulator 19 boxart

Farming Simulator 19

Ontwikkelaar: Giants Software GmbH

Uitgever: Focus Home Interactive

Platformen: Xbox One / Windows / macOS / PlayStation 4

Releasedatum: 20/11/2018

Koop deze game:

logo bol.com

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

3 reacties

 1. Avatar

  Sorry hoor, maar ik zit met smacht te wachten op City Skylines voor console. En FS19 is ook een vet spel

 2. Avatar

  Wat ik ronduit stuitend vind is dat de PS+ games van mei 2020 gewoon in de PS Now collectie zit.
  Dus als je PS Now en PS + hebt (om online te kunnen gamen), dan word je gewoon gen**id.
  Ze zouden hier beter op moeten letten.

  • Thibault

   Hmm ja goed punt, misschien zouden ze PlayStation Now en PS Plus dan beter bundelen (analoog aan wat Microsoft doet met Xbox Game Pass Ultimate) om dergelijke toestanden te kunnen vermijden.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!