Microsoft staat erom bekend om hun games uit te rollen op hun volledige Windows-ecosysteem, zowel consoles als pc dus. Ook PlayStation experimenteert meer met multiplatform games. Recent werd aangekondigd dat Horizon Zero Dawn een pc-release krijgt en op dit moment duiken er geruchten op van een pc-release van God of War. Dat gerucht blijkt echter wat voorbarig te zijn.

Op de officiële website van PlayStation beschikken heel wat grote exclusives over het label “Only on PlayStation”. DualShockers merkt op dat dat tegenwoordig niet meer het geval is bij God of War, wat erop zou kunnen wijzen dat de aankondiging van een pc-release binnenkort volgt. Die voorspelling blijkt echter voorbarig te zijn, want wanneer we de pagina door The Wayback Machine halen om eerdere versies van de pagina te bekijken, zien we dat het ‘Only on PlayStation’ logo er nooit gestaan heeft. Bij games zoals Bloodborne is dat bijvoorbeeld wel het geval.

bloodborne only on playstation
De ‘Only on PlayStation’ badge is niet zichtbaar bij God of War, maar dat is blijkbaar nooit anders geweest.

Het is reeds eerder gebeurd dat sommige games plots beroofd werden van hun “Only on PlayStation” label. Dat was bijvoorbeeld het geval bij Detroid: Become Human en Death Stranding. Die games zijn ondertussen beiden beschikbaar op pc. Het gerucht was dus niet geheel van de pot gerukt, maar in dit geval lijkt het niets te betekenen.

Het zou zeker niet ondenkbaar zijn dat God of War ooit een pc-release krijgt, maar het is behoorlijk ondenkbaar dat Sony dit in de komende tijd zal aankondigen. Heel wat gamers zijn namelijk op hun tenen getrapt dat Horizon: Zero Dawn een pc-release krijgt omdat het idee van ‘exclusives’ zo teniet wordt gedaan voor hen. Op dit moment een pc-release aankondigen van een van de belangrijkste exclusives van deze generatie, zou dus wat te veel olie op het vuur zijn.

Game director Cory Barlog liet zich eerder al positief uit over een potentiële pc-release voor God of War. Het is helaas geen beslissing waar hij zelf iets in de pap te brokken heeft, want “hij is geen Kojima”.

In dit artikel

god of war boxart

God of War

Ontwikkelaar: SIE Santa Monica Studio

Uitgever: Sony Interactive Entertainment

Platformen: PlayStation 4

Releasedatum: 20/04/2018

Koop deze game:

logo bol.com

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!