Niet het werk van een pro.

Een patch hoort normaal een game te verbeteren, maar soms wil het ook eens een averechts effect te hebben.

Een paar dagen geleden werd iedere versie van Mafia III gratis geüpgraded naar de Definitive Edition van de game. Een mooi gebaar, maar helaas verliep dat duidelijk niet zonder problemen.

Op Reddit verscheen er een post waar het probleem uitgebreid beschreven wordt. Voor de originele versie van Mafia 3 op console, is er reeds geruime tijd (sinds 2017) ondersteuning voor PlayStation 4 Pro en Xbox One X. Sinds de update naar de Definitive Edition ziet de game er wat beter uit op de reguliere PS4 en Xbox One, maar frappant genoeg ziet de game er een stuk slechter uit wanneer je speelt op een PS4 Pro of Xbox One X.

Geen 4K-ondersteuning meer

Waar je op Xbox One X een output van 1728p zou moeten krijgen, krijg je nu een resolutie van 900p, aldus Digital Foundry (via Eurogamer). Ook op de PS4 Pro ligt de output aanzienlijk lager dan voor de update. Nochtans staat op de productpagina van de Definitive Edition wel aangegeven dat de game een 4K-resolutie ondersteunt.

Waar is het dan foutgelopen? Blijkbaar werd er één patch uitgerold voor zowel de Xbox One en Xbox One X, net zoals er maar één patch is voor zowel de PS4 als de PS4 Pro. Hierdoor is de pro-versie van de game nu in feite dezelfde als de versie voor reguliere consoles. Digital Foundry klopte aan bij 2K en het blijkt dat ze op dit moment aan een oplossing werken. “Het team is op de hoogte van het probleem en werkt aan een oplossing om zo snel mogelijk de ondersteuning voor Xbox One X en PlayStation 4 Pro te herstellen,” zegt een woordvoerder van 2K.

De Definitive Edition van Mafia 3 verscheen vorige week samen met een remaster van Mafia 2. Iedereen die reeds beschikte over Mafia 2 of Mafia 3, kon automatisch aan de slag met de betere versie. Velen wachten vooral op de remaster van Mafia 1 die in augustus verschijnt.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!