In het verleden – vooral in het begin van de PS4-levenscyclus – heeft PlayStation bakken kritiek ontvangen omwille van het PlayStation Network dat behoorlijk wat downtime kende.

De tijd waarin we elke week een artikel konden publiceren met als titel “PlayStation Network is offline”, ligt ondertussen gelukkig al even achter ons. Sony heeft achter de schermen dan ook behoorlijk gesleuteld aan hun netwerk en – alhoewel het nog niet van dezelfde kwaliteit is als dat van Xbox – het zo steeds stabieler gemaakt.

In een interview met Games Industry benadrukt Jim Ryan van Sony Interactive Entertainment dat die problemen een reliek uit het verleden zijn. “We hebben veel moeite gedaan om ervoor te zorgen dat het netwerk goed werkt. Ik ben erg trots op wat we daar gedaan hebben. De tijd dat Sony werd bekritiseerd omwille van de veerkracht van zijn netwerk, zou in het verleden moeten liggen.”

Corona vs. PSN: 0-1

Jim Ryan bewijst dat door te refereren naar de huidige coronacrisis. In de quarantaineperiode wordt het netwerk namelijk een stuk meer belast, zowel door het grotere aantal spelers als de tijd die ze doorbrengen op het netwerk. Toch kon het PlayStation Network zelfs tijdens de meest onvoorspelbare momenten standhouden.

Het interview richtte zich vooral op de planning van Sony met het oog op de coronacrisis. Daar wordt nog eens bevestigd wat eerder al vaker werd benadrukt door Sony: de PS5 zal eind dit jaar wereldwijd worden uitgerold. Bovendien zitten alle first-party games ook nog steeds op schema, dus ook op het vlak van software verwacht Sony niet meteen problemen. Op 4 juni krijgen we meer te zien van die games, want dan houdt Sony een digitaal evenement rond PS5-games.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!