Alcohol is nooit een oplossing! En dat geldt dubbel en dik voor het kuisen van je Nintendo Switch.

In deze tijden let iedereen al wat beter op zijn persoonlijke hygiëne. Je wast je handen een stuk meer en probeert om je gezicht niet aan te raken. Goed zo! Daarnaast ben je je waarschijnlijk ook meer bewust van de oppervlaktes waar je handen mee in aanraking komen: de betaalautomaat, de winkelkar en ja, ook je eigen Switch. Vooral wanneer je de console deelt met anderen, is het belangrijk om er hygiënisch mee om te springen.

Wil je je Switch schoonmaken (en dan voornamelijk de controllers), dan lijkt het een logische keuze om naar de ontsmettingsalcohol te grijpen. Toch waarschuwt Nintendo in een Japanse tweet dat dit niet zo verstandig is.

Ook geen alcoholvrije doekjes

Hieronder vind je de desbetreffende tweet. Daar heb je waarschijnlijk niets aan, want de kans dat je Japans kan lezen is behoorlijk klein. Enkel “Nintendo Switch” en “Joy-Con” kunnen we nog vertalen, maar verder dan dat reikt onze Japanse kennis niet. Gelukkig heeft Kotaku het stuk vertaald.

“De laatste tijd hebben veel klanten gevraagd of ze hun Nintendo Switch console en Joy-Cons kunnen schoonmaken met alcohol,” staat te lezen in de tweet. “Het spijt ons, maar vermijd alcohol aangezien de plastic onderdelen kunnen vervagen of vervormen”. Dat betekent echter niet dat je aan de slag mag met alcoholvrije ontsmettende doekjes, want ook dat wordt afgeraden.

Hoe kan je dan wel je Switch ontsmetten? Nintendo raadt aan om een “zachte droge doek” te gebruiken. Bedankt voor niets, Nintendo…

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!